• 10 mei: RKUVC JO17-1 – SJO UBC JO17-1: 4-3 (3-0)

  15 mei 2022
 • 10 mei: RKUVC JO17-1 – SJO UBC JO17-1: 4-3 (3-0)
  Ondanks dat het hoofdveld besproeid was, was het te weinig om de droogte en harde ondergrond beter te krijgen. Voor de rest goed voetbalweer. Omdat enkele weken eerder deze wedstrijd niet door kon gaan speelden we nu een avondwedstrijd. Dit keer hadden we alleen Viggo als gastspeler nodig. Wederom dank hiervoor.

  Wij hadden vroeg in de wedstrijd de eerste kans. Mika kapte een speler uit, maar kwam niet tot een schot en legde af op Rick. Die vervolgens van dichtbij overschoot. Die had mogen zitten! Het eerste kwartier hadden we het beste spel en de wedstrijd onder controle. In de 16e min. had Mika een kans, zijn schot werd door de keeper voorlangs corner geduwd. Uit de corner kwam niets. In de 20ste min. de eerste kans van de gasten, een corner werd in duel met de keeper over gekopt. Er volgde iets meer druk van de bezoekers. Enkele corners brachten gevaar voor ons doel. Wij moesten ons uit deze fase voetballen. Dat lukte. Ruben deed dat met een schot in de uiterste rechter hoek en via de paal was het raak, 1-0.
  Dit werd vervolgd door een snelle aanval door het midden. Tycho kreeg de bal van Ruben. Waarmee Tycho goed doorging en mooi beheerst binnen schoot, 2-0. Voor de rust wist Tycho weer overtuigend te scoren. Dit keer een bekeken en hard schot in de rechter hoek, 3-0.
  Rust 3-0
  Na de nodige rust ging het balletje weer rollen. En niet gelukkig voor ons!! UBC kreeg door een blunder in de verdediging de bal te gemakkelijk in onze 16m. en konden zo de 3-1 maken. Wat zonde van het goede werk in de eerste helft. Het spel van de eerste helft kwam in die fase niet goed op de mat. Het was meer strijden voor de bal i.p.v. rondspelen, in de ploeg houden en aanvallen op te zetten. Enkele plaagstootjes waren er wel van onze zijde. Het bleef onrustig in ons team. De misstappen achterin bracht UBC helaas weer tot scoren, 3-2. Toen brak onze fase weer aan. Een uitbraak van Rens moest door 2 UBC speler in hun 16m gestopt worden, dus penalty. Deze werd door Bastiaan zwak ingeschoten. Zo eenvoudig dat de keeper deze eruit hield. Dit was de mogelijkheid de wedstrijd veilig te spelen. Nu bleef UBC kansen houden op een gelijkspel. Niet veel later moest Rens met handen afgestopt worden. Weer in de 16m, dus weer penalty. Nu nam hij hem zelf en hij was trefzeker, 4-2. Jammer dat daarna UBC toch weer trefzeker bij ons was, 4-3. De laatste minuten bleven hierdoor uitermate spannend. Het golfde op en neer. De druk bleef, maar RKUVC trok de overwinning over de streep.

  Een puike volwassen wedstrijd met in de 1e helft goed verzorgd team voetbal en de 2e helft wisselvallig maar strijdbaar. Een compliment aan iedereen. Wie weet waar we nog kunnen eindigen!