• 10e competitiewedstrijd RKUVC JO17-1 2e klasse

  19 dec 2021 Dala
 • 18 dec.: RKUVC JO17-1 – Sittard JO17-3: 3-2 (1-2)
  RKUVC JO17-1 speelde zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. RKUVC is het team dat de meeste wedstrijden in deze najaar competitie heeft kunnen spelen, in totaal 10 wedstrijden. Waarbij het eerste deel niet altijd succesvol was. Ondanks het goede spel van het team bleken we nog iets onervaren tegen vaak ook 2e jaars oudere JO17 teams te moeten spelen. De laatste 6 wedstrijden werd 1x verloren, 2x gelijk en 3x winst. En 2x ruime winst.

  Afgelopen zaterdag was een late wedstrijd, 15.00 uur. Tegen Sittard die op de ranglijst op gelijke hoogte staan. 10min. eerder gestart dan op het programmablaadje stond begon de wedstrijd. Zoals vaker dit deel van het seizoen kwamen we vroeg op achterstand. Na 5min. werd er niet gecoacht en kwam onze laatste man in de knoei en werd omver gelopen. En de tegenstander kon hierdoor, 0-1. Discutabel, maar zoals vaker had tegenspreken geen zin. RKUVC herpakte zich enigszins, maar zat niet lekker in de wedstrijd. Sittard bleef gevaarlijk. Een schot, 100% kans, ging hard naast en een kopbal over. RKUVC had ook enkele kansen, maar ook hierin was de overtuiging er nog niet. We hadden het verdedigend lastig. Finley hield wel nog een vrije trap uit het doel, knap keeperswerk.
  Ondanks het niet goede spel hielden we stand. Tot 5 min. voor rust. Eerst een vrije trap op de lat en daarna was het handje van Finlry niet genoeg om de 0-2 te voorkomen. Ook nu gaf RKUVC veerkracht en zette door en eindelijk succes voor ons. Jules wist mooi af te werken 1-2.

  Rust 1-2

  Gelijk vanaf de aftrap kwam de gelijkmaker. Aanval via recht via Jules op Bastiaan die fraai binnen schoot 2-2. We zagen een gedreven RKUVC.
  Het bleef een hele tijd heen en weer gaan. Geen van beiden overtuigend om op voorsprong te willen en kunnen komen. Tot een moment dat iedereen van RKUVC goed druk zette en het aanvoelde dat gescoord ging worden. Bastiaan ging voorop en maakte ook de 3-2.
  Waar Sittard in 1e helft het van goed voetbal moest hebben, was in 2e helft meer van duwen en trekken. Echter werd telkens niet gezien door de scheids. Ondanks dat had RKUVC het betere van het spel. De schemer trad in, het zicht werd minder. Het maakte de wedstrijd er niet makkelijker op. RKUVC hield knap stand en kwam als terechte winnaar van het veld.

  De leiders