• 12 feb.: HBC’09 JO17-2 - RKUVC JO17-1: 0-0 (0-0)

  13 feb 2022
 • Weer een weekend met lekker voetbalweer. Afgelopen zaterdag zelfs
  zonder koude wind. Aan het weer lag het dan ook niet. Dit voetbalseizoen had onze JO17 al van alles in Buchten meegemaakt, maar dan tegen een ander team, JO17-1 van HBC’09. Met goede moed begon RKUVC aan de wedstrijd. Zoals we dat gewend waren verzorgde ze goed veldspel en probeerde de bal in de ploeg te houden om zo iedere keer weer de aanval te zoeken. Zo ook afgelopen zaterdag. Ze hadden dan ook het beste van het spel en waren vooral op de helft van Buchten te vinden. Ze hadden ook de beste kansen, 1x op de lat en 1x op de paal en 3 schoten goed gericht op doel maar net naast of over. Helaas werd de inzet niet beloond met een doelpunt.
  Rust 0-0
  In de tweede helft kwam RKUVC niet al te goed uit de startblokken en liet de goede organisatie los, waardoor HBC’09 dacht iets te kunnen maken. Dat gebeurde gelukkig niet. RKUVC herpakte zich weer en liet weer zien dat ze voor de winst wilde gaan. Buchten kreeg het steeds moeilijker waardoor ze meer fysiek gingen spelen en een bekend speelbeeld van HBC’09 zichtbaar werd. Hardere duels en overtredingen, vasthouden en duwen was allemaal nodig om onze spelers of aanvallen te stoppen. Ook in deze helft had RKUVC de meeste en beste kansen. Ook weer mooie aanvallen die zeer scherp waren en doelpunten hadden mogen zijn. Ook een mooie vrijetrap die gekeerd werd door hun keeper. Dit was zo een zaterdag waarbij de inzet en het goede spel en de vele kansen niet bracht wat zo verdiend was. Helaas doelpuntloos werd de wedstrijd afgesloten. Waar de spelers van Buchten na het fluitsignaal juichten alsof ze gewonnen hadden, bleef het bij ons stil.

  Het ontsierende van de wedstrijd was het in het veld onnodig intimideren en roepen van onfatsoendeerlijke uitspraken van de spelers van Buchten naar de onze. Helaas bleef het daar niet bij. Zelfs na het douchen bleef een grote groep spelers van Buchten wachten en bij het naar huis gaan door ons bleven ze intimideren en provoceren. Zeer onnodig en zelfs ongepast tot het dreigende toe. Ze waren duidelijk op een reactie van ons uit. Dit heeft helaas tot een ongeregeldheid op de parkeerplaats geleid. Deze leeftijdscategorie, zowel JO17-2 als 17-1 van Buchten is volgens ons niet de moeite waard om in de toekomst nog eens tegen te spelen. Ze tonen telkens aan niet waardig het voetbalspel in en om het veld te willen spelen.