• 13 mrt.: Daalhof 2 – RKUVC 2: 5-1 (2-0)

  13 mrt 2022 Dala
 • Afgelopen zondagochtend was het uitermate lekker voetbalweer. RKUVC had op voorhand 3 spelers van de JO17 (Tycho, Mika en Bastiaan) meegenomen om zo ook reservespelers te hebben. Echter bleek buiten de waslijst aan afmeldingen zondag nog 1 afmelding erbij gekomen. Bij aankomst in Daalhof werden de spelerspassen gecontroleerd en helaas mocht Bastiaan van de JO17 niet meedoen. Dus geen reserves en met 2 spelers van de JO17 in de basis, beiden centraal middenveld, kon RKUVC 2 starten. RKUVC 2 had een zeer jong team op het veld staan, met Mikal en Marijn als de oudste en meest ervaren spelers. Daalhof was erop gebrand om er een fel potje voetbal van te gaan maken. RKUVC bood tot ver in de eerste helft goed strijdt. Op enkele plaagstootjes van Daalhof na wisten ze niet echt te domineren. Helaas 5 min. voor rust wisten ze toch de score te openen, 1-0. Onze mannen lieten de kopjes niet hangen. Echter dacht Daalhof dat 1-0 niet voldoende was om de rust in te gaan en met een prachtige lange kruispass kwam de bal bij hun rechtsbuiten die hier wel raad me wist Hij schoot strak, onhoudbaar voor onze keeper, in de verre hoek binnen, 2-0. Gelukkig voor onze mannen was de broodnodige rust niet veel later daar.
  Rust 2-0
  Nadat ze voldoende rust, drinken en zuurstof hadden genomen trokken de moedige 11 speler van het 2e weer het veld op. Ze hadden nog hoop iets terug te kunnen doen. Hetzelfde als in de eerste helft bouwde we telkens van achteruit op en ging de bal rond, maar in de 16 komen bleef lastig. De spelers van Daalhof waren net iets feller in de duels. Toch had RKUVC halverwege de 2e helft de beste kans om de aansluitingstreffer te maken. Echter werd deze overgeschoten. Wat een zonde. Daarna drong Daalhof goed aan. Onze 11 werden moe en konden niet wisselen, waardoor kleine foutjes het verschil ging uitmaken. Daalhof had 3 verse krachten ingezet. Ondanks onze goedbedoelde pogingen om op hun helft kansen te creëren was het Daalhof dat bloed rook en hun doelpunten kon uitbreiden om bovenaan in de ranglijst zich beter te positioneren. Zo werd het 3-0, 4-0 en
  5-0. Helemaal op het einde van de wedstrijd kon Marijn, die goed in de 16m kwam, de eretreffer maken. Hiermee kwam de eindstand op 5-1.
  Dank aan de goed spelende JO17 spelers.