• 13 nov.: RKUVC JO17-1 – Amstenrade JO17-1

  14 nov 2021 Dala
 • 13 nov.: RKUVC JO17-1 – Amstenrade JO17-1: 2-6 (1-3)
  Afgelopen zaterdagmiddag was fris en guur, een echte herfstwedstrijd. Met hoge uitzondering startten we met 13 eigen JO17-1 spelers. Waarbij we Rick uit Beek als nieuwe speler mochten verwelkomen. Zowaar deed Jules weer eens bij ons mee, omdat het eerste afgelopen zondag vrij was. Met goede moed en toch wel een hoopvolle verwachting op het behalen van een puntje begon de wedstrijd.

  RKUVC deed wat het elke week liet zien. Vanuit de organisatie en posities verzorgd te voelballen en zo de aanval opzetten. Dat ging best goed. Echter in de 9e min. kwam Amstenrade tegen het spelbeeld in op voorsprong. Zoals dat wel vaker dit jaar gebeurde. Eerst verdedigde Jaimy en viel geblesseerd uit. (Hierdoor werd toch weer een beroep op Viggo gedaan, bedankt weer). De Amstenrade aanval ging ondanks die blessure door?! Daarna bood Tycho nog weerstand, maar mocht niet baten. Vervolgens greep niemand meer in en lieten ze Amstenrade eenvoudig scoren, 0-1. Jammer. RKUVC pakte de draad weer op en zocht het doel van Amstenrade. Weer een soortgelijke fase. Wij zochten bij hun het doel en Amstenrade wist aan onze kant te scoren. Een hard shot kon door Finley niet gekeerd worden, 0-2. RKUVC was nog niet van slag en toonde veerkracht en speelde hun spel verder en nu met resultaat. Rens schoot op doel en via een Amstenrade speler ging de bal het doel in, 1-2. De uitbraken van Amstenrade bleven scherp en doeltreffend. In de 38ste min., vlak voor rust, een flitsende aanval over rechts die prachtig in de korte hoek werd ingeschoten 1-3, knap gedaan mag gezegd worden. Helaas voor ons weer een tegendoelpunt.

  Rust 1-3

  RKUVC speelde in de 2e helft weer verzorgd en zocht naar kansjes. Eigenlijk zoals de eerste helft. Verder dan de 16m kwamen we niet, daar was het vernuft om te scoren op. En dan kwam Amstenrade weer met de lange haal bij ons doel en jawel, 1-4. Ook na deze goal gingen we verder en bleven de kopjes omhoog. Toen was het Jules die met een afstandsschot schitterend in de verre bovenhoek scoorde, 2-4. Als het niet in de 16m lukte dan maar van erbuiten! Wel was het spijtig dat wij Amstenrade ook nog hielpen. Een eigen speler tikte een voorzet helaas in eigen doel, 2-5. En er veil ook nog de 2-6. Ons moegestreden jongens lieten de gasten dit doelpunt eenvoudig scoren. Elke wedstrijd merken we dat de oudere gemiddelde leeftijd van de tegenstanders ons opbreekt en de verliezen moeten accepteren. Maar wel leerzaam.
  De uitslag laat anders zien. Maar complimenten aan jullie, na elke tegenslag speelden jullie toch weer vanuit de organisatie en boden jullie goed opbouwend voetbal. Dat is het pluspunt van afgelopen week. En denk eraan, ons team is zeer jong, en deze competitie is een leertraject. Nog enkele wedstrijden volhouden tot de nieuwe indeling.

  De leiders: Marcel vd Coelen / Mick Reneerkens / Jules Ubachs / Roger Thijssen / Eric Ramakers