• 14 mei: RKUVC JO13-1 – Landgraaf JO13-1: 3-2 (2-2)

  15 mei 2022 Dala
 • 14 mei: RKUVC JO13-1 – Landgraaf JO13-1: 3-2 (2-2)
  Afgelopen zaterdag was het lekker toeven voor de ouders lang de lijn. Droog en lekker zonnig. Voor de spelers wellicht al warm.
  De JO13-1 doet het na de winterstop zeer goed. Van de 10 gespeelde wedstrijd was nog niet verloren. 9 gewonnen en 1x gelijk. Het laatste kwart zelfs 6 gespeeld en 6 gewonnen. Met nog 2 wedstrijden te gaan kunnen ze een zeer prachtig resultaat neerzetten. Wie weet ongeslagen kampioen.

  We speelden tegen de gasten uit Landgraaf, deze staan 3e. In de beginfase ging het spel een tijd heen en weer. Beiden ploegen zochten hun eigen spel. Dat leek RKUVC het beste te lukken. Jordy wist na 12 min. spelen de score te openen, hij schoot tegendraads van een behoorlijke afstand de bal in het doel, 1-0. Enkele minuten later een spaarzame uitbraak van Landgraaf. Onze laatste man trapte mis. Dat gebeurd hem zelden! Toen waren ze erdoor. Die voorzet werd beheerst ingeschoten, 1-1. Vanaf toen had Landgraaf meer druk op ons doel. Daar moesten we ons uitvoetballen. Dat lukte. Er kwamen enkele aanvallen van ons, maar die schoten waren te zwak. Daarna een snelle uitbraak waarbij Robin inde 16 onderuit werd gehaald, penalty . Even daarvoor raakte een speler van Landgraaf geblesseerd, maar lag buiten de lijnen en was gewisseld door hun leider. Enkele ouders en leider van Landgraaf waren het met dit verloop van de scheidsrechter niet eens. Wat toen gebeurde hoort niet op de sportvelden thuis!! Die volwassenen gingen het veld op om verhaal te halen bij de scheidsrechter. Hierop werd direct besloten te staken en met namen voor de leider en die ouders een afkoelingsperiode in te lasten. Na die afkoeling werd de penalty genomen. Jammer genoeg werd die op de lat geschoten. Gelukkig wisten we wel weer vanuit een eigen opgezette aanval te scoren. Robin kon voorzetten op Jordy die hem binnenschoot, 2-1. Landgraaf kreeg 1min. voor de rust een hoekschop en die ging er helaas voor ons ook in, 2-2.
  Rust 2-2
  Jordy had gelijk een goede kans om weer op voorsprong te komen, helaas naast.
  De eerste 10min. in de 2e helft hadden we het betere spel en enkele kansen, maar tot goed afronden kwam het niet. Na 13 min. ook het schot van Dario niet, die zwaaide naast. We kregen 2 corners die waren gevaarlijk en waren dicht bij een doelpunt. Maar helaas niet raak. Dit overwicht aan kansen moest toch de overwinning kunnen opleveren. En dat gebeurde vlak voor tijd. De bal werd onderschept door Finn, hij zocht de achterlijn en zette terug richting 16m. daar kwam Milan die schoot mooi hoog binnen.

  Deze overwinning was niet alleen te danken aan de doelpuntenmakers, maar ook door goed keeperswerk van Demyan. Klasse allemaal. Ga zo door, nog 2 wedstrijden!
  De Leiders Kenneth Gielen / Dennis Theunissen / Wesley Kraus