• 14 mei: Scharn JO17-3 - RKUVC JO17-1: 3-6 (0-5)

  15 mei 2022
 • 14 mei: Scharn JO17-3 - RKUVC JO17-1: 3-6 (0-5)
  Onder de stralende zon speelden we op het mooi complex bij Scharn. De kunstgras ondergrond maakte de omstandigheden gezien de warmte lastiger. Er waren dan ook 2 drinkpauze in de wedstrijd. Viggo en Louis sloten gaande weg aan, weer dank!
  De eerste 10min. gebeurde er weinig van beide kanten. Een vrije trap van Bas ging rakelings over, dat was een eerste wapenfeit. RKUVC ging meer druk op het doel van Scharn zetten en kregen betere kansen. Ook deze waren nog niet overtuigend genoeg. Na een vrije trap van Scharn die rollend op Jarno afging werd door hem de bal goed naar voeren gebracht. Daar kreeg Jaimy de bal die strak vanuit de achterlijn voorzette en die bal werd door een Scharn speler binnengelopen, 0-1. Dat was het kantelpunt in de wedstrijd. De volgende was een flipperkast doelpunt. Voor het doel van Scharn gebeurde veel. Een schot van Rick tegen de keeper, kwam bij hem weer terecht en probeerde weer te scoren. De bal flipperde nog enkele keren rond en op een aparte manier ging hij uiteindelijk in het doel, 0-2. Bastiaan werd 20 m. voor het doel van Scharn neergehaald. Deze directe vrije trap werd door Rens met een vervelende stuit voor de keeper in doel geschoten, 0-3. Deze fase verliep goed. Na een corner van Scharn een snelle uitbraak van ons. Over 3 schijven waren we al bij hun doel waarbij Rens zijn schot door de keeper werd geweerd, maar Tom goed oplette en tikte binnen, 0-4. De volgende aanval werd weer door Tom afgerond, 0-5. Klasse Tom.
  Rust 0-5
  Na rust begon RKUVC comfortabel aan de wedstrijd. Wellicht voelde men zich te comfortabel, we deden het rustig aan. Achterin rondspelen om het juiste moment naar voren te vinden. Hierdoor ontstonden slordigheden en Scharn kreeg kansen. Toch maar weer sneller en geconcentreerder gaan spelen en de aanval zoeken, weg van eigen doel. Dat gebeurde ook 3 aanvallen op rij. Eerst 2 kansen voor Rick daarna had Jaimy de kans voor de, 0-6. Helaas waren beiden niet gelukkig genoeg hierin. Ook een goed geplaatste corner van Tycho werd niet door Jaimy binnengekopt. Scharn deelde de hele wedstrijd al wat trappen op de benen uit en hadden meer fysiek voetballen nodig, dat was het verschil in kwaliteit van de ploegen. Bastiaan werd een zoveelste keer getrapt. Waarop hij helemaal verkeerd reageerde, hij trapte die speler fors na. Waarop maar een straf staat, rode kaart en het veld verlaten. Dit hoort niet thuis op de velden! We moesten met 10 man verder. Er brak een saaie periode aan. De drinkpauze was welkom. Het duurde lang eer we met 10 man een doelpunt maakte. Maar een mooie aanval via veel schijven. Van Miel op Rens, Rens naar Viggo, Viggo op Tycho die had de kans om te scoren, maar Rick stond er beter voor en Tycho legde af waardoor Rick kon scoren, 0-6. Ff later moest Jur voor een licht vergrijp met geel het veld 10min. verlaten. Die vrije trap werd door Jarno tegen gehouden. Ook een volgend schot van Scharn werd goed uit doel gehouden door Jarno. Pas toen wij met 9 man op het veld stonden kon Scharn makkelijk voetballen en in de laatste minuten van de wedstrijd scoorden ze dan ook 3 keer. Maar ons spel in de eerste helft was voldoende om deze overwinning binnen te halen.
  Diverse beslissingen die de scheidsrechter had genomen waren richting RKUVC vreemd en bepalend voor het verloop van de wedstrijd, blijft elke keer jammer!