• 16 apr.: RKUVC JO13-1 – SJO UBC JO13-1: 5-1 (3-1)

  17 apr 2022 Dala
 • 16 apr.: RKUVC JO13-1 – SJO UBC JO13-1: 5-1 (3-1)

  Zaterdag 9 april werd de uitwedstrijd tegen Alfa Sport gespeeld. Dat was hun 4e overwinning op rij in deze laatste competitiefase. De wedstrijd werd met 2-4 gewonnen.

  Afgelopen zaterdag was het heerlijk zonnig voetbalweer. En moesten we tegen sjo UBC (Urmond) die ook al zijn wedstrijden had gewonnen. Dat beloofde een spannende pot te worden. De spelers zelf zagen uit naar deze pot en beschouwde die tegenstander als gevaarlijkste in deze fase. En bij aanvang van de wedstrijd, de eerste de beste aanval van UBC, werd door onze spelers niet goed weggewerkt en het was meteen raak, 0-1. Of we wakker waren??? Blijkbaar niet!! 5 minuten later werd orde op zaken gesteld. De druk lag gelijk op het doel van UBC. Mitch wist te scoren. Gelukkig viel de 1-1 snel. Een goed bekeken schot van hem in een hoek langs de keeper.
  De druk bleef RKUVC goed erop houden. Er brak een fase aan van enkele corners en die waren gevaarlijk. Maar de bal wilde er niet in. Geduld hebben en druk houden. Een corner later werd gevaarlijk ingedraaid en Jordy tikte binnen, 2-1. Zo zie je maar. Toen bleven onze aanvallen komen. Milan scoorde van afstand. Op zich een houdbare bal voor de keeper, maar hij liet de bal door zijn handen gaan, 3-1.

  Rust 3-1

  Aan RKUVC zijde werd het rommeliger. We kwamen niet toe aan ons eigen spel. Wellicht door de wissels en positiewisselingen in het veld. Dat is telkens wennen. De bal werd niet meer goed in de ploeg gehouden. Hierdoor kregen we niet meer die kansen zoals we die in de eerste helft hadden. Maar ook met het rommel voetbal lukte het om te scoren. Djaro kwam door de verdediging heen en scoorde, 4-1. De volgende kwam weer vanuit een corner. Weer zeer goed geschoten door Vayro. En Jordy schoot bij 2e paal raak, 5-1.

  Zo bleek achteraf dat deze tegenstander toch geen gevreesd en gevaarlijk team was. Nu hebben we 5 winstpartijen op rij en beloofd veel voor de komende 3 wedstrijden. We moeten nog tegen de nummer laatst, huidige 3e uit Landgraaf en Hulsberg spelen. Tegen die laatste hadden we al 2x gewonnen. Wie weet komt er iets moois voor deze groep spelers. Dan zullen we alle 3 moeten winnen! Succes en veel plezier mannen.

  De Leiders Kenneth Gielen / Dennis Theunissen / Wesley Kraus