• 18 apr.: RKUVC JO13-Paastroernooi Heer internationaal

  24 apr 2022 Dala
 • 18 apr.: RKUVC JO13-Paastroernooi Heer internationaal
  Paasmaandag (2e Paasdag) ging de JO13 naar het internationale voetbaltoernooi in Heer. Waar de gastheren het goed verzorgd hadden. Onze mannen en 1 dame zaten in Poule A met 2 Duitse tegenstanders, 2 regionale en 1 uit Amsterdam, die laatste had de dag ervoor afgemeld.
  9.00 Heer - RKUVC
  De eerste wedstrijd speelden we als 3e klasse tegen 1e klasse Heer. Met 1-0 verlies viel de schade mee, maar hadden niets in te brengen tegen dit goed voetballend team.
  10.12 Swift Hesperange (Duits) - RKUVC
  Tegen dit Duits team, dat ook in vele hogere klasse speelt dan ons, hadden we ook weinig in te brengen. De eerste min. een snel opgebouwde aanval van de Duitsers alles een keer raken en schot op doel, 1-0. De 2-0 veil doordat we de bal niet weg kregen het was een schiettent en het 5e schot ging binnen. De 3-0 viel richting einde van de wegstrijd en was gelijk de eindstand.
  11.24 RKUVC - RKASV II
  Tegen deze 4e klasse speelden we meer ons eigen spel. We werden niet overlopen, maar speelde veel op de helft van Amby. Die leidde tot een overwinning waarbij Djaro 2x scoorde. In de laatste minuut gaven we nog een onnodig doelpunt weg. Maar waar foutjes worden gemaakt wordt dit afgestraft, 2-1 eindstand.
  12.00 Tus Altenrath (Duits) - RKUVC
  Weer tegen een Duits team. We hielden beter stand, maar kwamen toch met 1-0 achter. Dario had dé kans op 1-1. Van dichtbij schoot hij ernaast. Als deze raak was gegaan had de wedstrijd mogelijk een ander verloop kunnen krijgen. Nu kwamen we op 2-0 achterstand. Door een handsbal waaruit penalty kwam ook nog op 3-0 te staan.
  12.36 RKUVC - ASV de Dijk (Amsterdam) Vervallen
  Deze ploeg uit Amsterdam had wellicht toch geen zin om al die km's naar Maastricht te maken of waren nog teleurgesteld in het verlies van de bekerfinale tegen PSV. Zo kreeg iedereen daar 3 punten van cadeau. Dankjewel.
  14.15 plaatsen 7 of 8 RKUVC – Orion (Nijmegen)
  Na lang wachten speelden we tegen Orion uit Nijmegen voor de 7e en 8e plek. Ook weer een hoger spelend team. In het begin ging de wedstrijd gelijk op. Bij de omschakeling naar verdedigen kwamen we niet altijd snel terug. Bij de aanvallen hielden we de bal niet vast en in de ploeg. Het wisselde te veel. Het bleef dan ook onbeslist, 0-0. Penalty’s kwamen aan bod om te bepalen wie 7e of 8e werd. Uiteindelijk, na een hele lange reeks aan penalty’s, waren de spelers uit Nijmegen die de 7e plaats behaalden en wij de 8e.

  De finale ging tussen de 2 Duits teams die in onze poule zaten. Wie er de winnaar is geworden weten we niet. Na een lang toernooi gingen we gelijk naar huis.
  Mooi om tegen andere en hoger speldende teams te spelen, hiervan kun je leren.
  De Leiders Kenneth Gielen / Dennis Theunissen / Wesley Kraus