• 19 feb.: RKUVC JO17-1 – Eijsden JO17-3: 1-2 (0-2)

  20 mrt 2022
 • Met een mooie middagzon zag het er naar uit een mooie voetbalwedstrijd te worden. Alleen de wind stond dwars over het veld, lastig voor de spelers en voor de toeschouwers voelde dat koud aan.
  RKUVC betrad ook dit keer het veld met Viggo van de JO15 erbij. Waar je ondertussen wel mag zeggen dat hij deel uit maakt van het team, bij de wedstrijden in ieder geval.
  De eerste goede kans was al snel voor Eijsden. Balverlies op middenveld en een snelle uitbraak van Eijsden waardoor zij hun eerste schot kon lossen. Gelukkig ging deze naast. Het volgende wapenfeit van Eijsden was een vrije trap. Die goed door het midden genomen werd en door een inkomende speler werd binnengekopt, 0-1. Bij verdedigen moet je de man blijven volgen! Het was niet alleen vechten tegen Eijsden maar ook tegen die felle wind. RKUVC had het moeilijk. En werden veel in de verdediging gedrukt. Binnen een kwartier spelen keken we tegen een 0-2 achterstand aan. Voor rust had Ruben een reuze kans om de 1-2 te scoren. Hij ging alleen op de keeper af, de hoek voor het uitkiezen, maar hij wist toch nog naast te schieten.
  Rust 0-2
  De 2e helft begon gelijk opgaand. RKUVC kwam iets meer aan de bal en bij het doel van Eijsden. Ze probeerde via enkele aanvallen tot scoren te komen.
  Dit werd abrupt onderbroken door onenigheid bij Bastiaan met zijn tegenstander, waarbij Bastiaan meende erop los te moeten slaan. Zeer ongewenst en afkeurend gedrag. Dit past niet bij de reputatie van RKUVC!
  Bastiaan werd naar de douche gestuurd en na een afkoelingsperiode en goede gesprekken met spelers, leider en scheidsrechter ging de wedstrijd verder. RKUVC moest met 10 man verder spelen. Vanaf toen speelde ze zelfs beter en had Eijsden moeite met het spel van RKUVC. Het werd 1-2 door een uitbraak van onze mannen, waarbij Miel alleen verder naar de keeper ging en fraai kon afronden. Miel had zelfs de 2-2 op zijn schoen, maar de lastige stuit kreeg hij niet onder controle en helaas ging de bal over.
  We bleven aanzetten om alsnog gelijk te spelen, maar helaas lukte dat niet meer. Op het spel van de 2e helft was dat wel verdiend geweest.

  Het zou voor jezelf en het team mooi zijn zoveel mogelijk te komen trainen om net dat extra mee te nemen om de wedstrijden winnend af te kunnen sluiten.