• 19 mei 2022 KVC Oranje JO13-1 - RKUVC JO13-1: 1-2 (0-1)

  22 mei 2022 Dala
 • 19 mei 2022 KVC Oranje JO13-1 - RKUVC JO13-1: 1-2 (0-1)

  Nadat het onweer voor iets afkoeling had gezorgd, ging de wedstrijd van start. We waren met 12 speler, Robin kon na de wedstrijd tegen Landgraaf nu helaas niet meespelen.
  Met 12 eigen JO13 spelers traden we aan tegen de boys van KVC Oranje. Iedereen stond er klaar voor toen de scheidsrechter er achter kwam dat hij de fluit vergeten was. Enkele minuten later gaf hij dan het startsein.
  RKUVC had gelijk druk op doel van de gastheren. Enkele corners en wat laffe schoten volgde, maar geen doelpunt. Zo ging dat toch wel minuten door. Het gewoonlijke spel van het team brachten ze niet op de mat. Dus hopen op individuele acties. Een kwam er van Yaro, vanuit de middencirkel onderschepte hij de bal vanuit een hoge stuit. Die nam hij met zijn hoofd mee en toen op snelheid een solo recht op doel af. Met 2 tegenstanders om zich heen wist hij zeer overtuigend te scoren, 0-1.
  Vanaf dat moment werd het in ons team onrustig en rommelig. De bal werd niet in het team gehouden, maar ondoordacht rond geschoten. Dit gaf KVC Oranje de mogelijkheid ook bij ons doel te spelen. Gelukkig bracht dat geen gevaar. Richting de rust een iets betere fase van ons met weer enkele kansen. Met name bij corners waren we dicht bij een doelpunt.
  Rust 0-1
  Het rommelige voetbal bleef. Toch wisten we te scoren. Met een hoge bal door het midden richting Yu en hij kon op het doel af. Hij wist hem met een fraaie lob over de keeper het doel in te laten gaan, 0-2.
  Bij een aanval van ons werd Yu met 2 handen van de bal geduwd. Hier werd gek genoeg niet voor gefloten. KVC Oranje kon overnemen en alleen op onze keeper af, die speler had de hoek voor het uitkiezen en ronde dan ook goed af, 1-2. Hierdoor werd het richting het einde van de wedstrijd spannend. Maar ook met dit rommel voetbal trokken we deze overwinning over de streep. Zulke wedstrijden moeten in een kampioenschap ook gewonnen worden. Goed gedaan, de volgende keer weer ons eigen opbouwend spel spelen.
  Direct na het fluitsignaal einde wedstrijd werd onze keeper onwel en bleef op de grond liggen. Hij had het koud, misselijk en pijn in zijn nek. Hij werd uiteindelijk met de ambulance naar ziekenhuis gebracht en hebben hem onderzocht. Hij maakt het ondertussen weer goed.
  De Leiders Kenneth Gielen / Dennis Theunissen / Wesley Kraus