• 1e bekerronde RKUVC JO17-1

  13 sep 2021 D. Last
 • 11 sept.: ST HBC JO17-1 - RKUVC JO17-1: 1-1 (0-0) w.n.s. 3-5

  Op vrijdagavond 3 sept. speelde we 2 oefenpotjes op het Henk Kuypers thuis toermooi. Tegen Zwentibold (3-3) en Kerkrade West (1-6), waarbij ons team alleen het 2e deel van de eerste wedstrijd tegen Zwentibold liet zien wat ze kunnen. De andere speelminuten waren weinig energiek te noemen.
  Afgelopen zaterdag stond de eerste officiële wedstrijd op het programma, een knock-out bekerwedstrijd tegen de Holtum Buchten combinatie. Onze JO17-1 ging daar met nieuwe warmloopshirts en zeer nette sporttassen naartoe. Hiervoor danken we de sponsoren Ristorante Lignano’s, Geneon, HS Aqau en een stille begunstiger. Ze staan er mooi op. ST HBC was een onbekende voor ons. Te meer om dan vanuit eigen kracht te spelen. Het spel ging heen en weer. Ze waren aan elkaar gewaagd, verzorgd voetbal en in het begin faire duels. Hoe verder de eerste helft verliep werden de duels feller, krachtiger en soms ook minder gecontroleerd. En kwam de invloed van de scheidsrechter die het beeld van de wedstrijd deed veranderen. Het niet tijdig fluiten bij die fellere duels leidde ongenoegen bij onze spelers. Dat ontaarde in een opstootje tussen de spelers. Men ging verhaal halen bij de scheidsrechter. Hij was daar niet vatbaar voor, jammer. Gelukkig herpakte onze spelers zich en speelde goed verder.
  Rust 0-0
  In de 2e helft was de felheid van beide kanten nog steeds aanwezig. Voor de toeschouwer mooi om te zien. Maar toch bepaalde de scheidsrechter de kanteling in de wedstrijd. Weer niet fluiten voor een overtreding op een van onze spelers, waardoor het spel verder gaat en de thuisploeg de scoren kon openen. Jammer dat dit gebeurd, 1-0. Ondanks de teleurstelling bij onze spelers gingen ze voor de gelijkmaker. Goed spel van alle linies konden we enkele kansjes krijgen. Na 60 min. spelen kreeg Bastiaan een bal door het midden en had hij voor het eerst heel veel ruimte en bedacht zich niet en via een mooi afstandsschot maakte hij de verdiende gelijkmaker 1-1. Vanaf dat moment was het zaak geen doelpunt tegen te krijgen. Verdedigend stond het goed en werd er geen kans weggegeven. Hierdoor kwam de eindstand 1-1 op het scorebord. Bij deze knock-out opzet moest er een winnaar komen, dus strafschoppen! Altijd spannend. Dit was een reeks waar de keepers zich konden onderscheiden. Yarno bleek bij de strafschoppen de betere te zijn. Hij hield er 2 uit en de andere maar 1. Eindstand 3-5 na strafschoppen en op naar de volgende bekerronde. 18 september de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Zwentibold.

  De leiders:
  Jo Boessen / Marcel vd Coelen / Mick Reneerkens / Jules Ubachs / Roger Thijssen