• 1e competitiewedstrijd RKUVC JO13-1

  13 sep 2021 D. Last
 • 11 sept.: RKUVC JO13-1 - Spaubeek JO13-1: 3-3 (0-2)

  Bij het Henk Kuypers thuistoernooi wisten onze JO13-1 mannen al hun poule- wedstrijden te winnen en waren door naar de kruisfinales. Daar liepen ze tegen hun eerste verliespartij aan. Heer was iets beter. De wedstrijd voor de 3e of 4e plaats werd weer gewonnen en pakte een mooie 3e plaats en konden hun beker ophalen. Deze werd vervolgens gegeven aan Harrison (zou dit seizoen teamlid van de JO13-1 zijn geweest).
  Afgelopen zaterdag begon hun najaar competitie tegen Spaubeek. Wat kwamen onze mannen goed uit de startblokken. De eerste 10-15 min. was Spaubeek niet op onze helft geweest en was RKUVC heer en meester. De ene kans na de andere volgde elkaar op. Maar het netje wilde maar niet bollen. Zelfs een strafschop (een veldspeler van Spaubeek hield een bal met zijn hand uit het doel) ging er niet in. Zeer jammer. De spaarzame uitbraken van Spaubeek waren daarentegen wel effectief. Steeds met dezelfde methode, lange bal over onze verdediging heen en men kon scoren. Die 2 uitbraken van Spaubeek leverde een teleurstellende 0-2 achterstand op.
  Rust 0-2
  In de 2e helft gingen onze mannen weer verder met hun samenspel en voetballen als een team. Dit leverde hun dan ook snel de 1-2 op, gemaakt door Vayro. Dit gaf energie en vertrouwen bij de mannen om ook de gelijkmaker te maken. Goed doorgaan van Yaro op rechts en een fraaie voorzet naar Jordy bracht twijfel bij de verdediging, zo erg dat een Spaubeek speler zeer fraai de bal in eigen doel schoot, 2-2. RKUVC ging door en wat Jordy even eerder niet lukte ging nu wel goed. Hij kon de verdiende voorsprong op het scorebord zetten, 3-2. Nu was het zaak om Spaubeek niet meer te laten scoren. Maar we trapte er weer in. Weer een bal achter onze verdediging en helaas kwam hier de gelijkmaker door, 3-3.
  Een woord van dank aan de goed leidende scheidsrechter, de spits van RKUVC 1, Davy Hensen.
  Het begin was er, nog niet geheel foutloos, maar er stond een team op het veld dat kan samenspelen en voor elkaar wil knokken.
  Komende zaterdag 18 september uit naar Wijnandia / Minor combinatie.
  De Leiders
  Kenneth Gielen / Dennis Theunissen / Wesley Kraus