• 1e competitiewedstrijd RKUVC JO17-1 2e klasse

  18 sep 2021 Dala
 • 18 sept.: RKUVC JO17-1 – Zwentibold JO17-1: 2-3 (1-1)

  Voorafgaand aan de wedstrijd werden de teamsponsoren van de sporttassen en warmloopshirts door de spelers en leiders met een kleine attentie bedankt en op de foto gezet. Daarna begonnen de mannen aan hun voorbereiding op hun eerste competitie wedstrijd in de 2e klasse te gaan spelen. Dit jaar bestaat de JO17 uit een mengeling van enkele oudere en met name jonge spelers.
  Wat begon de wedstrijd voor RKUVC dramatisch. Vanaf de aftrap was het gelijk raak voor Zwentibold. Ze waren snel bij onze 16 meter en een hard schot op de paal die terug kaatste en vervolgens zeer ongelukkig via het hoofd van de keeper in het doel geraakte, 0-1. Dat was balen.
  RKUVC herpakte zich goed. Zoekende naar enige organisatie werd het spel beter. Hierdoor ontstonden twee kansen die echter gepareerd werd door hun keeper. Vanuit een volgende aanval wist Rens de bal beheerst en geplaatst langs de keeper te krijgen, 1-1. RKUVC kreeg in die fase een lichtelijk overwicht in de wedstrijd. Echter één flitsende aanval op snelheid door het midden van Zwentibold brak dat overwicht en de 1-2 was een feit. Een mooie aanval van de gasten. Even later moest Julian met een blessure uitvallen en ging later voor onderzoek naar het ziekenhuis. Sterkte Julian. Na 30 min. spelen had RKUVC de kans om de gelijkmaker te scoren. Helaas wist eerst de keeper en daarna een speler, die het 2e schot uit doel wist te houden, dit te voorkomen.
  Rust 1-2
  Waar RKUVC gelijk na rust het doel van Zwentibold zocht maar een doelpunt maken niet lukte. Was een uitbraak van Zwentibold andersom wel efficiënt en de 1-3 was een feit. RKUVC bleef aandringen. Met een goed opgezette aanval van Bastiaan door het midden kwam hij vrij voor de keeper maar lepelde hem over. Daarna werd Bastiaan op rechts gevloerd een kreeg een directe vrije trap. Deze nam hij ook direct op doel en schoot de bal schitterend in de verre bovenhoek over de keeper heen,2-3. Dit gaf hoop om een puntje thuis te kunnen houden. Hiervoor was ook andersom een faire en nuttige overtreding van Mika nodig om de 2-4 te voorkomen. Helaas moest Mika voor 5 min. eruit. Tegen het einde van de wedstrijd liep het helaas uit de hand. Door het slaan van een RKUVC speler in de rug van een tegenstander ontaarde het in een onsierlijk einde. Hierdoor kwam het, met nog 4 min. te spelen, tot een afkoelingsmoment waarna de wedstrijd hervat werd. Die laatste minuten veranderde de score niet meer. Houd de volgende keren de hoofdjes erbij en handen thuis. Blijf fair in de duels en speel het spel tot aan het eind netjes uit.

  De leiders: Jo Boessen / Marcel vd Coelen / Mick Reneerkens / Jules Ubachs / Roger Thijssen / Eric Ramakers