• 20 nov.: De Groene Ster JO17-2 - RKUVC JO17-1: 1-9 (0-5)

  21 nov 2021
 • 20 nov.: De Groene Ster JO17-2 - RKUVC JO17-1: 1-9 (0-5)

  Afgelopen zaterdag stond een late middag wedstrijd tegen de Groene Ster uit Heerlen op het programma. Een halve licht wedstrijd. Zoals vrijwel alle voorgaande wedstrijden dit seizoen begon RKUVC goed georganiseerd. Vanuit achter opbouwen, het middenveld zoeken en dan aanvallen creëren. In de eerste 10min. van de wedstrijd hadden we dan ook al 5 goede doelpogingen die net over of naast gingen of een redding van de keeper nodig was. Maar het voelde goed. De verdediging onder leiding van Tycho met de sterke Jur voor zich stond goed. Het middenveld was met Mika bewegelijk en gaf goede passes. Voorin zag het er hoopvol uit. Dit leidde alles tot een doelpunt, Bas was de gelukkige die de 0-1 kon scoren. Niet veel later scoorde Jules de 0-2. RKUVC ging lekker door, andere wedstrijden kregen we vaak vroeg een tegengoal te verwerken. Dit speelde echt anders voor ons. We kregen wel enkele aanvallen en vrije schoppen van de Groene Ster te verwerken, maar ook onze backs Jaimy en Rick en ook Tom stonden goed werk te leveren. Een volgend doelpunt kwam op naam van Bastiaan, 0-3. 2 min. later een pirouette van Miel en daarna een pass op Jules, die de keeper uitspeelt en de 0-4 scoorde. De 0-5 ontstond door een bekende dribbel van Bastiaan die de 16m in ging en succesvol was.

  Rust 0-5

  Vroeg in de 2e helft kwamen we met 10 man te spelen, Miel moest, door natrappen, met geel 10min. het veld verlaten. Blijven nadenken! Ondanks de 10man. bleven we sterker. Vanuit het middenveld een mooie bal van Finley op Jules in de 16 en hij scoorde de 0-6. 2 min later een forse overtreding op Mika. De scheids gaf voordeel en met succes. Jules past op Bastiaan die met een fraai en bewust hakje de 0-7 maakte. Weer 2 min. later een hoekschop, Bas sprong boven iedereen uit en kopte binnen, 0-8. Op naar de tien. Bas was weer eens na hele lange tijd op dreef en schoot snoeihard onderkant lat de 0-9 binnen. Helaas moest Jarno door een blessure het veld verlaten. Finley ging op doel. En we gingen verder met deze mooie pot voetbal. Met nog 3 min. spelen en 1 speler niet op zijn plek en dat bood de tegenstander de gelegenheid om te scoren 1-9. Even uit de concentratie en helaas een tegengoal. Zonde, die 0 was mooi geweest.
  Wat er al weken te zien was, maar helaas in ons nadeel uitpakte, kwam het nu allemaal goed voor de dag. Met de man van de wedstrijd, Mika, die als controlerende middenvelder met zijn rust, vernuft en techniek de spil was in het team die dag. Allemaal een top wedstrijd gebracht. Houd dit vast.

  De leiders: Marcel vd Coelen / Mick Reneerkens / Jules Ubachs / Roger Thijssen / Eric Ramakers