• 21 mei 2022 RKUVC JO13-1 - Hulsberg JO13-1: 5-0 (2-0)

  22 mei 2022 Dala
 • 21 mei 2022 RKUVC JO13-1 - Hulsberg JO13-1: 5-0 (2-0)
  De JO13-1 was al kampioen, maar wilde ongeslagen kampioen worden. Dus ook de laatste competitiewedstrijd wilde ze winnen. De ouders stonden op tijd bij het veld om de speler te onthalen met rookvuurwerk. Ondanks dat de wedstrijd nog gespeeld moest worden kon hun feestje toch al beginnen.
  Afgelopen zaterdag speelden ze tegen Hulsberg. In dit laatste kwart hadden ze van dat team ruim gewonnen, maar de samenstelling nu leek anders te zijn. Er liepen toch veel grote knapen bij Hulsberg op het veld.
  RKUVC begon beter dan afgelopen donderdagavond. En we zagen weer het gewoonlijke spel, opbouwen van achter en zo de bal rond laten gaan om naar een aanval te gaan. Een eerste afstandsschot ging net naast. Even later weer een paar afstandsschoten. Ook die gingen nog niet binnen.
  Na een duel viel Milan helaas uit, Djyaro kwam erin. De eerste de beste bal die hij onderschepte kon hij rechtdoor met een solo op het doel af. En die was gelijk raak, 1-0.
  De scheidsrechter had al enkele malen mogen fluiten voor overtredingen, maar liet volgens ons veel toe. Een moment waarbij enkele malen Yaro tegen zijn benen werd getrapt floot hij weer niet. Bij Yaro onbegrip en in actie reactie trapte hij die speler. Dat werd bestraft. De grensrechter van Hulsberg souffleerde de scheidsrechter dat hij vond dat Yaro eruit moest. En zowaar werd hij gewisseld. Apart weer dat volwassenen wekelijks zo bepalend kunnen zijn.
  Toen het spel hervat werd kregen wij even voor de 16m ook een vrije trap. Deze directe trap werd door Yu hard en goed binnengeschoten, 2-0.
  Rust 2-0
  Hulsberg had de hele wedstrijd zeer veel fysiek voetbal nodig om ons af te stoppen. Ook in de 2e helft vond de scheids het allemaal goed. Dit werd alleen maar meer. Ondanks het spel van Hulsberg en het niet fluiten van de scheids wist RKUVC zich eruit te voetballen. Jordy wist goed door te gaan en schoot de 3-0 binnen. Toen was het klaar met Hulsberg. Even later weer goed doorgaan nu door Djyaro en hij scoorde de 4-0.
  Milan deed ook een duid in het zakje en wist met een zeer hoge lob de 5-0 te maken. Zeer fraai.
  Na afloop werden de spelers door de ouders als kampioenen gehuldigd met nieuwe warmloop shirts, bubbels en confetti. Ben trots op jezelf en het team. Geweldig gedaan. Ongeslagen kampioen, 11 gewonnen 1 gelijk.

  De Leiders Kenneth Gielen / Dennis Theunissen / Wesley Kraus