• 21 mei: RKUVC JO17-1 – de Ster JO17-1: 0-2 (0-1)

  22 mei 2022
 • 21 mei: RKUVC JO17-1 – de Ster JO17-1: 0-2 (0-1)
  De Ster was al kampioen, maar wilde natuurlijk ongeslagen kampioen zijn. Dus gebrand om te winnen, maar dat was RKUVC ook, zij konden nog 2e worden.
  De eerste minuten deden we niet onder voor de nog ongeslagen kampioenen in deze klasse. We kwamen zowaar ook een aantal keer goed voor hun doel. Echter kwam het niet tot doelrijpe kansen. Maar schrik hoefden we voor dat team ook niet te hebben. De Ster was op hun beurt gevaarlijk bij een corner. Helaas werd niet goed mee de lucht in gegaan en hierdoor werd die krachtig binnen gekopt, 0-1. Even een bittere pil. Na dat doelpunt nam RKUVC toch iets grip op de wedstrijd en ging brutaal ten aanval. Tot aan de drinkpauze speelde het voetbal op de helft van de Ster af. Een goede fase van RKUVC. Ruben was zeer dicht bij de 1-1. Hij frommelde zich door de verdediging heen en kon de hoek kiezen. Jammer dat de keeper zijn hand toch nog tegen de bal kreeg. Ook een vrije trap landde goed in de 16, maar dat schot kaatste af. We hadden goed druk op die kampioenen! RKUVC had richting rust de beste kansen. Ook Mika zijn schot werd door de vingertoppen van de keeper top corner verwerkt. Door ons spel begon de Ster fysieker te voetballen om ons af te stoppen. Ze werden bij sommige duels geniepig en feller en er waren ook onrechtmatige trappen bij waar de scheids niet altijd voor floot. Dan voel je het aankomen dat het ergens mis gaat. En jawel, Rick werd getrapt en toen kwam de vlam in de pan. Er gebeurde van alles en ze hingen in elkaar. En reactie op reactie volgde waarbij een domme actie van een moeder van een de Ster speler het veld op kwam en de weglopende Tycho in de rug duwde, waanzin. Wat er allemaal vooraf gebeurde is ook niet goed te keuren. Er werd gestaakt. Een afkoelingsperiode en rust werd aan elkaar geknoopt.
  Rust 0-1
  Hopelijk was de rust bij iedereen wedergekeerd. De Ster had de mogelijkheid op een doelpunt, maar Finley redde goed. De fase daarna ging het gelijk op. Dan weer eens RKUVC eruit en dan de Ster. Maar geen doelkansen voor beiden.
  De Ster bleef toch duwen en tikjes uitdelen, wat er bij kwam was vaker de scheidsrechter beïnvloeden en vragen voor vrije trappen. Vervelend gewoon dat spel van hun. Bij een doeltrap kwam de bal niet ver van ons doel en voordat we het wisten schoot de Ster raak, 0-2. Iets tegen de verwachting in. Een ongelukkig doelpunt, deze was onnodig en jammer. Vanaf dat moment kwam de vermoeidheid bij sommige jongens. De Ster kon hierdoor meer op onze helft spelen. Gelukkig gingen schoten over en eentje op de paal. Overtuigend was de ster nog niet echt.
  Finley stond goed op doel en wist 2x achter elkaar goed te redden. Het derde schot ging naast. Op het einde was dezelfde speler van de Ster weer vervelend en zocht weer iets op, dit keer bij Miel. Gelukkig bleef Miel rustig en ontaarde het niet weer in ruzie. Nu ook omdat deze speler eruit moest.
  Ondanks hun vervelend spel feliciteren we ze met hun kampioenschap.