• 22 mrt.: Maastricht West JO17-1 - RKUVC JO17-1: 2-2 (2-0)

  25 mrt 2022
 • 22 mrt.: Maastricht West JO17-1 - RKUVC JO17-1: 2-2 (2-0)
  Op die dinsdag werd er door de JO17 een avondwedstrijd tegen Maastricht West gespeeld. Die ploeg speelde niet lang geleden nog in de eerste klasse. Met 4 wedstrijden gespeeld in de 3e klasse en nog geen verloren wisten we dat dit een lastige tegenstander zou zijn.
  Dit keer was Louis van de JO15 bereid gevonden mee te doen. RKUVC kwam ook met een aangepaste opstelling het veld op. Bas van spits naar laatste man, waardoor Tycho naar middenveld schoof en Jaimy in de spits.
  Vanaf het begin waren beide ploegen fel in de duels en werd er kort op de man gedekt. Beiden teams streden om de bal en het verliep in een hoog tempo. Mooi om te zien. In de eerste minuten kregen beide teams goede kansen om de score te openen. Maar nog geen doelpunten, spannend was het wel. Dit duurde 30 min. in hoog tempo en goed samenspel. Daarna kwamen enkele betere kansen voor Maastricht en met een fraaie afronding bracht hun nummer 10 hun op voorsprong, 1-0. Schitterend doelpunt.
  De wedstrijd werd feller en harder in de duels. Helaas moest eerst Rens door felheid met geel 10min. eruit. Vanaf toen gingen de vele toeschouwers uit Maastricht zich er ook onvriendelijk mee bemoeien en allerlei onnodige vervelende dingen roepen. Vervolgens (wellicht opgehitst door de toeschouwers) ging een Maastricht speler hard in met een elleboog tegen Finley. Gevolg, ook die speler geel 10min. eruit. Voor rust werd het door een verwoestend schot na een korte corner, helaas voor ons, 2-0.
  Rust 2-0
  Een goede kans gelijk na rust voor ons. Een lange bal via rechts op Ruben die teruglegde op Tycho en die knalde over. Jammer. Even later moest Rens geblesseerd het veld afgedragen worden. Een vlot herstel gewenst. Een minuut later scoorden we de 2-1, een fraaie voorzet van links en een even zo fraaie kopbal van Ruben. Puik. De 2e helft waren we beter en dat voelde men ook. Voor de 2e keer moest een speler van Maastricht het veld af met geel. Dit keer door commentaar op onze grensrechter. Het werd grimmiger. Ook de toeschouwers deden er een schepje bovenop, het werd er niet leuker op! Ruben had de 2-2 op zijn schoen, jammer dat die net naast ging. Daarna Miel een kans deze ging over. Wat een zonde voor de inzet in de 2e helft. Ook Jaimy had de kans op de gelijkmaker, maar die was recht op de keeper. Mika wist hem wel te verzilveren. Een knal van 20 meter in de kruising, 2-2.
  Een compliment aan de neutrale KNVB scheidsrechter die heeft gezorgd dat de wedstrijd fair uitgespeeld kon worden. Ook een compliment aan onze spelers dat ze zich alleen met voetbal hadden beziggehouden. Winst had verdiend geweest, maar blij met het gelijkspel.