• 24 mei: RKUVC JO17-1 – vv Bunde JO17-1: 4-1 (2-0)

  25 mei 2022
 • 24 mei: RKUVC JO17-1 – vv Bunde JO17-1: 4-1 (2-0)
  Vanaf het begin van het seizoen deed Jules mee bij RKUVC 1. En enkele weken voor het einde van dit seizoen speelden regelmatig enkele spelers van de JO17 mee bij RKUVC 2 en de laatste weken maakte eerst Mika zijn debuut bij RKUVC 1 en later ook Tycho. Zondag 22 mei speelden 3 JO17 spelers mee bij RKUVC 1, Jules, Mika en Tycho en zat Finley als reserve keeper op de bank. In de eerste helft waren zij zeker niet onverdienstelijk. De 1-0 kwam via een assist van Mika en Paul Schröders scoorde. Mika scoorde de 2-0 uit een assist van Tycho. Een zeer mooi doelpunt. Jules scoorde in de 1e helft ook nog de 3-0 en gelijk de ruststand. Ook de 2e helft verzorgde ze goed voetbal tussen de ervaren 1ste spelers. En dat 90 min. lang. Top mannen.

  Dinsdagavond speelde de JO17 hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Maar helaas ook de laatste wedstrijd van deze lichting met dit team. Jammer genoeg valt dit team uit elkaar. Enkele gaan naar een andere club, weer andere gaan naar de senioren en 4 spelers hebben besloten te stoppen. Er blijven 6 spelers waaronder 1 langdurig geblesseerde over die willen blijven voetballen. Helaas dat voor hen in de jeugdafdeling bij RKUVC weinig tot geen opties meer zijn om komend seizoen te voetballen.
  De wedstrijd tegen onze buren Bunde werd pas laat gespeeld, aanvang 20.00 uur gelukkig bleef het droog. Dit keer deed Jules met weer eens met ons mee. Na 5 min. zoeken naar ons gewoonlijke spel met de bal rondspelen kwam de bal bij Jules en die wist de bal in de 16 te onderscheppen en kon zo eenvoudig bekeken
  binnentikken, 1-0. Daarna kwam er meer aanvalsspel van ons, maar nog te onverzorgd. Onnauwkeurigheden die te snel balverlies gaven. Hierdoor ook de meeste tijd van de 1e helft geen echte goede kansen om te scoren. Richting het einde van de eerste helft wist Jules zijn 2e doelpunt te maken een fraai hard afstandsschot, 2-0.
  Rust 2-0
  De zon zakte verder onder. Bunde maakte het ons niet al te lastig. Ons eigen spel was ook niet top. We speelden wel meer op de helft van Bunde. Door hoog op hun helft te voetballen kwamen ook meer kansen voor ons. Waarbij Ruben zijn doelpunt maakte, 3-0. Door in de omschakeling niet snel genoeg te zijn kon Bunde een van de weinige keren dat ze bij ons doel kwamen en scoren, 3-1. Dat was best een fraai doelpunt. Nog niet 2 minuten later wist Rens dit te herstellen en maakte overtuigend de 4-1. Geen hoogstaande wedstrijd, maar een fijne overwinning.

  Het is afwachten wat het resultaat van SJO UBC hun laatste wedstrijd wordt. Als zij verliezen of gelijk spelen blijven we 2e in deze voorjaarscompetitie, anders 3e. We spreken van een mooi resultaat voor dit team. Wij danken iedereen die bij dit team betrokken is geweest. In het bijzonder de verschillende scheidsrechters, de ouders en natuurlijk de sponsoren van dit team. Dank voor alles.