• 27 mrt.: ST Simpelveld/Zwart Wit’19 2 – RKUVC 2: 5-0 (2-0)

  27 mrt 2022 Dala
 • 27 mrt.: ST Simpelveld/Zwart Wit’19 2 – RKUVC 2: 5-0 (2-0)
  Op een groen, groen, groen knollen, knollen veld…… in de mist helemaal in Eys, stond afgelopen zondag de wedstrijd voor RKUVC 2 tegen een kampioenskandidaat op het programma. RKUVC 2 is dit seizoen wisselend in trainingsopkomst, wedstrijdresultaten en in de teamsamenstelling.. Ook afgelopen zondag waren Tycho, Mika en Finley van de JO17 van de partij. Waarbij Finley als keeper vanaf het begin op doel stond.

  Het eerste deel van de wedstrijd had Simpelveld een klein overwicht. RKUVC had moeite met het knollen veld en kon niet lang genoeg de bal in het eigen team houden. Ook een verdienste van Simpelveld, die er telkens kort op zaten. Na een 15 min. spelen dacht RKUVC de buitenspelval open te zetten, maar die lukte niet echt, twijfel en Simpelveld kon op Finley af die nog probeerde maar werd uitgespeeld, 1-0. Even later een aanval van ons maar daar werd wel bij twijfel gevlagd. Zo kan het dus ook!
  De 2-0 werd voorkomen door Finley. Een schot vanuit een corner werd eerst met vingertoppen tegen de lat geduwd en het erop volgende schot met de benen geweerd, top gedaan. Er brak een periode aan waarin onze spelers een partijdigheid van de thuis scheidsrechter zagen en dat bleef de hele wedstrijd zo. Dat frustreerde ons ook wel een beetje. Ondanks dat, probeerden we te blijven voetballen. RKUVC kwam iets meer op de helft van Simpelveld. De ploegen gingen hierdoor meer uit elkaar spelen. En de counter ligt dan ook op de loer. En na een aanval van ons kwam die counter. Weer alleen op de keeper af en eromheen, 2-0. Carl kreeg een kans, hij trapte volledig mis en de bal werd uitverdedigd. Kwam bij Luc terecht en die van veraf uithaalde. De keeper had moeite, maar toch tikte hij de bal over het doel.
  Rust 2-0
  Tycho werd ingebracht en enkele minuten later ook Mika van JO17.
  Hun 3e goal hetzelfde als de andere, achterin een op een verdedigen. Duel verloren en een vrije doorgang richting de keeper. Voor hem niets aan te doen, 0-3. De 4-0 kwam uit een hoekschop. De grootste speler van hun kwam inlopen en kopte binnen. Onhoudbaar!
  De eerste uitgespeelde veld goal van Simpelveld/Zwart wit zagen we pas in de laatste 3 minuten van de wedstrijd. Dat was er een met goede combinaties en goede voorzet, 5-0.
  Finley voorkwam met enkele goede reddingen, door de hele wedstrijd heen, een hoger aantal doelpunten voor hun. Weer dank aan de JO17 spelers voor hun inzet.