• 2e bekerronde RKUVC JO17-1

  24 okt 2021 Dala
 • 23 okt.: RKUVC JO17-1 – Caesar JO17-1: 0-0 (0-0) 4-2 wns

  Afgelopen zaterdag stond de 2 bekerwedstrijd voor onze JO17 op het programma. In de competitie was er nog niet veel succes behaald. In het bekertoernooi hadden ze de eerste wedstrijd in de reguliere 80 min. gelijk gespeeld en gewonnen met strafschoppen. De 2e bekerwedstrijd was tegen onze buren, Caesar uit Beek. Op papier een moeilijke tegenstander, Caesar speelt namelijk in de 1e klasse en wij in de 2e klasse.

  Beide teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Er werd strijd geleverd en van beide kanten werd gezocht naar wat kansjes om te scoren. Er waren geen echte doelrijpe pogingen waardoor in de eerste helft geen doelpunten vielen. Een bijzondere mededeling in de eerste helft was dat in ons team 2 broers samenspeelden met 4 jaar leeftijdsverschil, Jules 17 jaar en Louis 13 jaar.

  Rust 0-0

  In de 2e helft zagen we een soortgelijk beeld als in de eerste helft. Beide teams waren geconcentreerd en gaven weinig kansen weg. In tegenstelling tot onze wedstrijd vorige keer was er nu bij iedereen goede inzet en zagen we een team dat voor elkaar ging om samen een bijdrage te leveren aan het resultaat. Dat was goed om te zien. Veel strijdlust, sterk in de duels, en proberen op balbezit te spelen. De wedstrijd zou nog uren kunnen duren, maar of er gescoord zou worden viel te betwijfelen. Dus eindstand 0-0 en weer een strafschoppenserie.

  Dit keer was het niet de keeper van ons die het verschil kon maken, maar de veldspelers die niet raak schoten. Aan onze zijde werd de 2e penalty over geschoten en bij Caesar de 2e over en de 3e onderkant lat eruit. Waardoor de druk bij Miel lag, maar hij schoot goed binnen, 4-2. Weer winst na strafschoppen en een ronde verder in het bekertoernooi.

  Ook deze wedstrijd deden Viggo en Louis van de JO15 mee. Beiden een mooie pot gespeeld en waardevol voor het team. Bedankt hiervoor.
  Iedereen gefeliciteerd met deze winst en op naar de 3e ronde in het bekertoernooi. En neem dit spelbeeld als een team mee naar de competitie.

  De leiders: Marcel vd Coelen / Mick Reneerkens / Jules Ubachs / Roger Thijssen / Eric Ramakers