• 2e competitiewedstrijd RKUVC JO13-1 3e klasse

  18 sep 2021 Dala
 • 18 sept.: Wijnandia-Minor JO13-1 - RKUVC JO13-1: 4-1 (1-1)

  Vanaf dit seizoen kreeg het team 2 nieuwe spelers erbij Vayro en Bence. Afgelopen weekend kwamen daar nog eens Demian Creemers en Alexander (afkomstig uit Schimmert) bij. Met 15 spelers op papier, maar helaas afgelopen zaterdag toch weer met een krappe 12 spelers kunnen starten aan de wedstrijd. Dat bleek toch te weinig. Maar 1 reservespeler is niet fijn om goed te kunnen wisselen. Desondanks startte we voortvarend en was het voor ons in de 3e min. gelijk raak. Milan scoorde de 0-1. Vanaf toen was er een gelijk opgaande fase. Met toen nog goed verzorgd spel aan RKUVC zijde. Ook werd er naar elkaar gecoacht. Er waren kansje aan beide zijden. Het geluk viel bij Minor in de 14e min. De goed kant op. Zo wisten de gastheren de gelijkmaker te maken. Vanaf toen nam Minor het hef meer in handen. Ulestraten kwam niet goed van hun eigen helft af. En Minor kreeg enkele kansen op de voorsprong. Gelukkig hield RKUVC tot aan de rust goed stand.

  Rust 1-1

  Gelijk na de rust drong Minor aan. Twee keer een schot op ons doel, de eerste werd goed gekeerd door Finn en het schot even later werd goed door een Minor speler ingeschoten, 2-1. Zonde zo vlak na rust. RKUVC ging met minder druk naar de bal spelen, hierdoor kon Minor vrijer gaan voetballen. En kregen kansen om de 3-1 op het scorebord te zetten. In die fase van de wedstrijd was onze balpassing niet nauwkeurig, ze kwamen niet bij onze spelers in de voeten. Telkens balverlies. En als we eruit kwamen ging dat telkens vanuit eigen helft en was de weg naar doel erg ver weg waardoor we niet tot scoren konden komen. We speelde te ver ingezakt op eigen helft. Teruggedrongen door Minor en een verdienste van hun.
  Vanuit een hoekschot kwam schot op doel en een Minor speler dacht te mogen keepen en nam de bal in de hand. Helaas werd de penalty door ons te zwak ingeschoten. Dat was de kans om terug in de wedstrijd te komen. Even later hadden wij een hoekschop moeten krijgen, jammer dat hun grensrechter en scheidsrechter anders deden besluiten. Hierdoor kwam Minor vanuit die doeltrap door midden bij ons doel en kreeg de 4-1 zo wat cadeau.

  RKUVC probeerde de laatste minuten nog aan te dringen. Maar de vermoeidheid (weinig wissels) bij de spelers speelde parten en helaas geen doelpunt meer voor ons. Zorg dat je de trainingen en wedstrijddagen erbij bent.

  De Leiders
  Kenneth Gielen / Dennis Theunissen / Wesly Kraus