• 2e competitiewedstrijd RKUVC JO13-1 3e klasse fase 2

  14 nov 2021 Dala
 • 13 nov.: RKUVC JO13-1 – RKASV JO13-1: 5-1 (1-3)

  Het was afgelopen zaterdag een grijze en miezerige herfstochtend, gelukkig bleef het tijdens de wedstrijd vrijwel droog. Gelijk vanaf aftrap creëerde we 2 aanvallen en hetzelfde als verleden week was het bij de 2e raak. Jordy ontving de bal en schoof deze goed binnen, 1-0.
  Bij de 2e hoekschop die we kregen trapte Milan hem indraaiend richting keeper. De keeper wist zich geen raad hiermee en duwde de bal in eigen doel., 2-0.
  Eigenlijk speelden we alleen maar op de helft van Amby, maar bleef het toch opletten op een spaarzame uitbraak! Dat werd nog door onze verdediging onder aanvoering van Pim steeds gekeerd. Wij veroverde de bal al meestal op het middenveld. Amby speelde met 9 man achterin. Door die drukte was het lastig voor RKUVC om de score uit te breiden. En maakte de gasten het ons lastig om ons spel te kunnen spelen. Er kwam een 2e uitbraak van Amby in de 25ste min. Dat leverde hun een doelpunt op, 2-1. Dat bedoelen we met op blijven letten!

  Rust 2-1

  Amby stond in de 2e helft anders opgesteld. Niet meer met 9 man achterin verdedigend, maar meer aanvallend gericht. Met die ruststand dachten ze dat nog een overwinning te behalen viel. Hierdoor moesten onze verdedigers, Pim, Ties, Bence, Sem en Damian, meer aan de bak. Door die andere opstelling van Amby ontstonden voorin ook ruimtes voor onze aanvallers. En mooie aanvallen kwamen er. Een daarvan over rechts met Yaro die de 16m in ging en voor gaf op Bence en die tikte binnen, 3-1. Bence i.p.v. voorstopper voorin kan ook! RKUVC kwam daarna op 4-1 door Yaro, maar de grensrechter van Amby zag er buitenspel in. Dat was het niet, maar doelpunt werd afgekeurd. Uiteindelijk kwam er toch de 4-1 met goed doorgaan van Bence en daarna goed doorgaan van Jordy die de bal tegen het net kreeg. Tot slot was het Dario die scoorde met een fraai afstandsschot, 5-1.

  We bedanken Sem, die weer eens met zijn vorige team speelde. Anders hadden we geen wissel. Ook dank voor Tycho, van de JO17, die zichzelf had aangeboden om de grensrechter rol op zich te pakken. Hij vond het niet kunnen dat er geen coach tijdens de wedstrijd zou zijn! Goed gedaan, Tycho.

  De Leiders Kenneth Gielen / Dennis Theunissen / Wesley Kraus