• 2e competitiewedstrijd RKUVC JO17-1 2e klasse

  3 okt 2021 Dala
 • 2 okt.: DVO JO17-1 - RKUVC JO17-1: 4-0 (2-0)

  Vorige wedstrijd werd nog afgelast omdat Amstenrade hun spelers niet bij elkaar kreeg. De aanloop naar de afgelopen wedstrijd was turbulent. Er werd namelijk afscheid genomen van trainer/leider Jo. Jo, bedankt voor je inzet en betrokkenheid.
  We traden tegen DVO aan met een kleine en jonge spelersgroep. We hadden al 2 spelers die op krukken lopen, Lars en Julian, nu stond leider Jules U. ook op de krukken langs de lijn. In Sittard werd weer op een kunstgrasveld gespeeld. Dat is niet onze favoriete ondergrond, maar helaas zien we dat steeds meer.
  RKUVC startte brutaal, 2 redelijk goede kansen. Een redding van de keeper en een schot van Jule Eyssen op de paal. Het was roerig de eerste minuten. DVO kreeg een vrijtrap ver buiten de 16m. Een behendige speler van DVO wist deze prachtig raakt te schieten, 1-0. Dat was het verloop van de eerste 5 min. van de wedstrijd. De volgende 15 min. ging RKUVC op zoek naar de gelijkmaker. Dat ging met goed samenspel, maar we kwamen niet verder dan hun 16m. Het slimmere DVO onderschepte de bal op middenveld en kon weer te eenvoudig naar ons doel en 2-0 was een feit. Jammer van dat knullig balverlies. We kregen vlak voor rust nog twee kansen op een aansluitingstreffer. Via een vrije trap richting Jules E., maar helaas kon hij de bal bij de paal niet binnentikken, echt zonde. Dit werd gevolgd door een schot van Bastiaan op de paal. Beiden hadden meer verdiend.

  Rust 2-0

  RKUVC zocht na de rust met lange ballen via laatste man Tycho de spitsen. Deze werden bereikt, maar leverde geen directe doelrijpe kansen op. Na enkele minuten spelen verdedigde Bastiaan uit om richting een nieuwe aanval te gaan, maar helaas, weer een man teveel! DVO kon overnemen en er werd weer eenvoudig gescoord,
  3-0. Even later een vrije trap voor ons. De bal werd goed voor het doel gelegd, maar ook nu konden de spitsen de bal niet binnen lopen. In de volgende fase bood RKUVC goed spel en met lange ballen afgewisseld met goede combinaties door het midden van Tycho, Miel, Mika en Jule E. deden ze hun best om toch een doelpunt te maken. Helaas zonder resultaat. DVO was over de hele wedstrijd slimmer, speelde makkelijker en keek naar nog een kans om de 4-0 te maken. Dit keer een bal over de verdediging en voor ons jammer, maar voor hun weer raak.
  De nederlaag doet anders voorkomen dan hoe onze jonge ploeg gespeeld had. Er werd goed gespeeld en een compliment aan iedereen voor hun positief gedrag op het veld. Daarnaast kan gezegd worden dat Tycho de man van de wedstrijd aan RKUVC zijde was. Verdedigend en opbouwend een sterke pot gespeeld.

  De leiders: Marcel vd Coelen / Mick Reneerkens / Jules Ubachs / Roger Thijssen / Eric Ramakers