• 5e competitiewedstrijd RKUVC JO17-1 2e klasse

  30 okt 2021 Dala
 • 30 okt.: RKUVC JO17-1 – Lindeheuvel JO17-1: 3-3 (1-1)

  Er stond een stevige wind, maar het was meestal droog. RKUVC speelde geheel in het zwart. Nu kwamen de warmloopshirts goed van pas, want Lindeheuvel had geheel witte tenues.

  Bij aanvang aan de wedstrijd had RKUVC nul wissels. Altijd gevoelig zonder wissels te spelen. En jawel, na 10min. kwamen we met 10 man te spelen. Ruben viel geblesseerd uit. Achteraf, na controle in het ziekenhuis, bleek dat hij zijn enkelband gescheurd had. Ruben, veel beterschap en voorspoedig herstel gewenst.

  Vanaf dat moment liet UVC zich noodgedwongen terugdringen. Maar ook logisch. Om weer met 11 spelers op het veld te staan werd Viggo het veld ernaast gevraagd om bij de JO17 te komen spelen. Bij hun was de wedstrijd in the pocket, de JO15 stond met nog enkele minuten te spelen met 4-1 voor. Gelijk toen we weer met 11 waren kregen we 2 100% kansen. Rens alleen richting de keeper maar zijn stiftje ging net naast. En daarna had Bastiaan een beste kans, maar die lepelde hij over.

  Jammerlijk kwam Lindeheuvel één keer door onze verdediging heen en scoorde 0-1. Direct daarna had Rens de gelijkmaker op zijn schoen. Zijn schot werd met een sliding gekeerd. RKUVC bleef aandringen en de aanval daarna wist Miel te scoren, 1-1. Voor rust hadden we nog kansen op de voorsprong. Een scrimmage met enkele schoten op doel, maar de bal ging er niet in. We deden ons in de eerste helft flink te kort, we hadden 4-1 voor moeten staan. Jammer dat niemand dat killer instinct had om die doelpunten te maken.

  Rust 1-1

  Direct na rust maakte Rens 2-1. Dat gaf iets lucht en ruimte om georganiseerd in de wedstrijd te komen. Een hele tijd maakte RKUVC het spel. En hadden we ook weer enkele kansen. Maar wat bij elke wedstrijd ontbreekt is het maken van doelpunten. Wat krijg je dan..... In een onrustige periode waarbij de organisatie ontbrak en bemoeienissen van langs de zijlijn vanuit ouders gaande was kon Lindeheuvel hier gebruik van maken en ze maakte de 2-2. Niet veel later viel ook de 2-3. Na een onverklaarbare vrije trap, gegeven door onze scheids, werd de bal in de 16m getrapt waar het rommelig was en schoot een eigen speler de bal ongelukkig in ons doel. Wat een zonde om in die onstabiele 5min. de wedstrijd zo knullig uit handen te geven. RKUVC wist er nog een punt uit te slepen. Vanuit een hoekschop, wist Tycho, die als laatste man mee naar voren was gegaan, met zijn linker goed binnen te knallen 3-3.

  Probeer juist in een onrustige fase het hoofd koel te houden en samen positief te blijven en elkaar als iets niet zo goed gaat te ondersteunen.

  Viggo en Louis wederom bedank dat jullie weer mee hadden gedaan, top!

  De leiders: Marcel vd Coelen / Mick Reneerkens / Jules Ubachs / Roger Thijssen / Eric Ramakers