• 6e competitiewedstrijd RKUVC JO13-1 3e klasse

  17 okt 2021 Dala
 • 16 okt.: RKUVC JO13-1 – HBC’09 JO13-01: 2-3 (0-1)

  Vooraf aan de thuiswedstrijd tegen St Born/HBC’09 ging ons team ook met de nieuwe shirts van Spar Zijlstra op de foto.
  Met een lekkere najaarszon konden we aan de wedstrijd beginnen. RKUVC was de eerste 10 min. beter en bracht de meeste dreiging richting het doel van de tegenstander. De bal kwam vanuit een vrije trap bij onze spits, Jordy. Deze kwam goed achter zijn verdediger vandaan en wist beheerst te scoren. Helaas dacht hier 1 persoon anders over, de grensrechter van de tegenpartij. Die vlagde voor buitenspel, dat was echt niet juist! Jammer dat de scheids dit opvolgde en de goal afkeurde. Hier waren we van een zuiver doelpunt bestolen. Hier knakte even iets bij onze mannen. RKUVC had die komende 10 min. iets minder spel. En kwamen we in 20ste min. door een zeer knullige tegengoal op achterstand, een keepersfout. Het is nog geen tijd voor cadeautjes. Maar gebeurde wel, 0-1. De resterende tijd van de 1e helft waren we weer duidelijk het betere team alleen erg zonde van die achterstand.

  Rust 0-1

  Na rust gingen we op zoek naar gelijkmaker. We hadden 2 goede kansen, maar het vizier stond nog niet goed. De 3e kans was wel raak. Djyaro ging goed door en schoot onder de keeper raak, 1-1. Zeer verdiend. Daarna wist Yaro weer eens op rechts door te gaan en legde goed voor op Alexander, deze schoof de bal ook weer onder de keeper binnen. De verdiende voorsprong was daar, 2-1. HBC had de hele wedstrijd niets in te brengen. Ze hadden handen, harde duels en veel fysiek werk nodig om ons af te stoppen. Maar als ze bij ons doel waren konden ze te eenvoudig scoren. Bij een spaarzame aanval waren ze effectief en maakte ze de gelijkmaker 2-2. Direct daarna kregen wij weer de kans om op de voorsprong te komen. Weer Yaro die voorzette op Alexander, maar dit keer ging de bal naast. 5 min. voor tijd had Yaro de voorsprong kunnen binnenkoppen, maar de bal kwam tegen de kruising. Dat was zonde.
  Uiteindelijk kwam HBC de 3e keer bij ons doel en nu ook weer was het raak, 2-3. Geheel tegen het spelbeeld in verloren we deze wedstrijd. Dat was wel erg zuur. Als je 50 min. de betere ploeg bent en talloze kansen had en dan met verlies van het veld gaat.

  Komende wedstrijd dit niveau vasthouden, maar voor de tegenstander achterin niet te lief zijn!

  De Leiders Kenneth Gielen / Dennis Theunissen / Wesley Kraus