• 7 mei: Geleen Zuid JO17-2 - RKUVC JO17-1: 2-6 (2-3)

  8 mei 2022
 • Na bijna een maand geen wedstrijd te hebben gespeeld was het afgelopen zaterdag wel weer eens zover en reisde we naar Geleen. Hier speelden we tegen Geleen Zuid JO17-2. De eerste 20 min. speelden we voornamelijk op de helft van Geleen Zuid. We creëerde diverse aanvallen en hadden enkele schoten op doel, maar nog niet met die overtuiging dat er een doelpunt tot stand kwam. Zelfs niet van dichtbij wilde de bal er niet in. Geleen Zuid kwam er spaarzaam uit maar leverde voor ons geen gevaar op.
  Door de warmte van zon en kunstgrasveld was halverwege die helft een drinkpauze ingelast. Voor enkele van ons zeer welkom.
  Na die pauze kwam direct een aanval vanuit een overname op middenveld. Waar Jaimy een diepe bal gaf op Bastiaan die enkele spelers passeerde en zo de bal in het doel kon leggen, 0-1. De volgende was vanuit een strakke pass van Tycho op maat voor Jaimy die de bal goed langs de keepers in doel schoot, 0-2.
  Tycho nam even later een hoekschop die hij er slim en onverwacht in een keer erin schoot, 0-3. We kregen een zeer ongelukkig doelpunt tegen. Vrije trap voor Geleen. De bal werd door het midden getrapt en over onze laatste man stuitte. En vervolgens vervelend voor de keeper terecht kwam. De keeper werd iets gehinderd door de spits. De keeper zat er naast waardoor de bal in het doel stuiterde, 1-3. In deze fase ging het spel snel op en neer. Meteen daarna hadden wij weer een kans. En toen Geleen weer en die werd via een voorzet op de 11m scherp binnen geschoten 2-3.
  Rust 2-3
  Direct na rust wist Jaimy weer te scoren 2-4. Dat voelde goed en voetbalde weer gemakkelijker. Jaimy was een tijd later weer trefzeker. Een puike pass met de buitenkant van Bastiaan indraaien op Jaimy die scoorde, 2-5.
  Mika was aan de beurt om te scoren. Een hoge bal werd met de kop door Rick klaargelegd waarop Mika de bal direct na de stuit afdrukte en als een streep in het doel belande, 2-6.

  Een goede wedstrijd ook door de 3 spelers van de JO15, Viggo, Louis en Mitch. Dank voor het uithelpen.
  Het zou mooi zijn dat we zoveel mogelijk komen trainen, de vele afmeldingen zijn niet fijn voor de spelers die wel willen trainen. Door de vele afmeldingen gaan trainingen te vaak niet door, dat is jammer. Het is een teamsport, dus ook trainingen.