• 7e competitiewedstrijd RKUVC JO13-1 3e klasse

  24 okt 2021 Dala
 • 23 okt.: Groene Ster Jo13-2 - RKUVC JO13-1: 2-6 (0-1)

  Afgelopen zaterdag reisde we af naar Heerlerheide, waar we weer op kunstgras gingen voetballen. 10 min. later dan gepland konden we aan de wegstrijd beginnen. Eerst moesten de Groenen nog op de foto, …..toen gingen ze weer het kleedlokaal in (wij dachten om andere shirts aan te doen, zij hadden ook wit) en toen...... was de scheidsrechter de wedstrijdbal kwijt. Uiteindelijk klonk toch het fluitsignaal en de wedstrijd was van start gegaan.

  Hun vertragingen vooraf leek invloed te hebben op onze spelers. Het spelbeeld van vorige week was niet zichtbaar. Eerder te gejaagd en rommelig. Binnen enkele minuten kwamen we dan ook op achterstand, 1-0. Gelukkig werd dit snel rechtgezet en maakte Milan door een vrije trap van zeker 25m boven de keeper in een keer in het doel te schieten, 1-1. Het was nog niet het spel dat we vorige week zagen. We moesten het nu hebben van dode spelmomenten waarbij wij slimmer en beter waren. Zo kon Jordy met een solo via Dario vanuit middencirkel richting keeper en speelde deze goed uit en schoof de bal beheerst in het doel, 1-2. Vlak voor het rust fluitsignaal liepen we nog meer uit. Dit keer ging Jordy op links goed door naar de keeper en schoot, de keeper zat eraan, maar Dario lette goed op en kon binnen tikken, 1-3.

  Rust 1-3

  In de 2e helft bleef het rommelige en gejaagde spelbeeld. Ondanks dat gingen onze mannen verder met scoren. Dario maakte de 1-4. Niet veel later via een ingooi van Yaro aan de rechterkant op Milan, die de achterlijn zocht en goed voorzette op Dario, die fraai binnen schoot, 1-5 en zijn hattrick. Het rommelige bleef en warempel een uitbraak met resultaat voor de Groenen 2-5. Het 6e en laatste doelpunt kwam iet wat rommelig tot stand. 3x schieten door 3 verschillende spelers in een aanval. De eerste 2x zat hun keeper er goed bij, maar Vayro wist hem uiteindelijk tegen het net te krijgen, 2-6.

  Zo zie je, vorige week speelden we als beste team en verloren we, afgelopen zaterdag speelde we niet zo goed, maar wonnen we wel. Goed gedaan mannen. Dit was de laatste wedstrijd van de eerste competitie fase van dit seizoen. Op naar de volgende fase, andere team nieuwe competitie.

  De Leiders Kenneth Gielen / Dennis Theunissen / Wesley Kraus