• 8e competitiewedstrijd RKUVC JO17-1 2e klasse

  5 dec 2021 Dala
 • 4 dec.: FC Landgraaf JO17-2 - RKUVC JO17-1: 2-7 (0-4)

  Onder barre omstandigheden, regen en kou, begon RKUVC JO17-1 op kunstgras de wedstrijd tegen FC Landgraaf JO17-2. We konden weer met 14 JO17-1 spelers aan de wedstrijd beginnen. In de 9e min. kon Mika eenvoudig de score openen. Vanuit doeltrap werd de bal door Landgraaf knullig door midden ingebracht, waarbij Mika in de voeten werd aangespeeld. Die eenvoudig omschakelde en met een bekeken schot in het doel schoot, 0-1.
  In de 23ste min. vergrootten we de score door een afstandschot van Bastiaan, die mooi hoog in het doel schoot, 0-2.
  In de 31ste min. een mooie en diepe bal van Jarno op Jules. Die vervolgens via de achterlijn de 16m in drong en zich vrij speelde om te scoren, 0-3.
  De 35ste min. scoort Bas, door slecht uitverdedigen van Landgraaf. Bas was er als de kippen bij en wist hier wel raad mee. Een geplaatst schot langs hun keeper, 0-4.

  Rust 0-4

  Na rust, nog nat en koud vanuit de eerste helft, gingen we verder, op zoek naar meer doelpunten. Via een voorzet van Rick scoorde Jules de 0-5.
  Niet veel later wist Landgraaf een eerste keer door onze verdediging te geraken en kon alleen op de keeper af. Altijd lastig een op een voor een keeper, ze scoorde de 1-5.
  Daarna was RKUVC weer aan de beurt. Een snelle aanval door het midden van achteruit. Van laatste man Tycho naar Bastiaan die vervolgens afgaf aan Rens. En Rens kon de keeper met een goed bekeken schot de keeper passeren, 1-6. De 1-7 liet op zich wachten, maar ook Rick kon zijn eerste doelpunt bij RKUVC op zijn naam schrijven, 1-7.
  Uiteindelijk scoorde Landgraaf nog een keer. Een hoekschop werd door Tycho van de lijn getrapt, maar de bal was toch echt achter de lijn
  geweest, 2-7.

  Weer een goede wedstrijd, zeker onder deze weersomstandigheden. Ook fijn dat iedereen ongeschonden het einde van de wedstrijd had gehaald. Helaas moest voor de enige vrouwelijke speler van Landgraaf, na de wedstrijd, een ambulance komen. Ogenschijnlijk had zij hartklachten. We hopen dat het goed met haar gaat.

  De leiders