• 9 apr.: EVV (Echt) JO17-2 - RKUVC JO17-1: 1-2 (1-3)

  10 apr 2022
 • 9 apr.: EVV (Echt) JO17-2 - RKUVC JO17-1: 1-2 (1-3)
  We reisde op naar Echt, EVV, waarvan de hoofdmacht 3e divisie speelt. Het was koud, nat veld en zon en regen wisselde zich af.
  In het begin, zoals dat vaker gaat, aftasten en zoeken naar het teamspel wat nodig is om goed in de wegstrijd te raken. Van beide zijden enkele plaagstootjes. EVV opende de score. Een voorzet van EVV via links. Er werd door 2 man van ons niet weggewerkt, waardoor het makkelijk inschieten was voor de blauw witte. 1-0. Op blijven letten en in zo een moment
  weg = weg. Niet veel later had Jarno een kans op de gelijkmaker. Helaas naast. Er brak een fase aan waarbij RKUVC iets beter veldspel kreeg. En hierdoor ook enkele kansen. Echter nog geen gelijkmaker. Er waren ook beginnende dingen van partijdig fluiten bij de scheidsrechter te ontdekken.
  Een paar kansen van ons verder kwam een lange bal door het midden op Rick. Die ging op keeper af en passeert deze en schoot tegen de paal. Ruben stond goed en kon de bal binnentikken, 1-1. Niet veel later weer een bal van achteruit, nu van Bas op Rick. Hij weer alleen op de keeper af en toen fraai raak, 1-2. Voor rust zat de 1-3 in de lucht. Een mooie aanval van Tycho op links en kon ver komen. Hij loste een afstandsschot. De keeper redde fraai. De terugkomende bal was voor Ruben daarna ook nog Rick kreeg de kans om die aanval tot een doelpunt te maken, maar helaas.
  Rust 1-2
  Tweede helft maakte wij het spel. Vele aanvallen maar het ontbrak aan de rust voor het doel. Hierdoor ook nog geen doelpunten.
  Er waren al twijfels over het fluiten van de scheid,s maar in de 2e helft was de partijdigheid duidelijk te zien. Hele rare besluiten steeds tegen ons terwijl het voor ons moest zijn. Miel werd ff eruit gestuurd en toen.... toen ging het loos. Duwen, trekken, dreigen van spelers van zijlijn praten tegen de scheids. Wat onrechtmatig fluiten niet allemaal laat ontstaan. Heel raar. Het gebeurd vaker dat een volwassene een wedstrijd onnodig zo beïnvloed. Het ligt meestal niet aan de spelers. Maar vindt maar eens elke week een goede scheidsrechter. Echt jammer. Het is elke week wel iets. Echt niet leuk en hoort niet bij dit voetbalspel.
  RKUVC hield het koppie erbij. Ook even met 10 man. We hadden de meeste druk op het doel van EVV, maar de keeper wist doelpunten te voorkomen. Eindelijk kwam ons 3e doelpunt. Zeer verdiend. Rick scoorde zijn 2e, vanuit een voorzet van rechts wist hij goed binnen te schieten. Daarna nog enkele kansen om de score te vergroten, maar helaas. We hadden meer doelpunten kunnen hebben. Rust houden voor het doel!
  Fijn om weer eens te winnen. Zeker met de lage training opkomst. Als dat meer wordt zal dat terug te zien zijn in de wedstrijden.