• 9 apr.: Neerbeek 2 – RKUVC 2: 1-4 (0-2)

  10 apr 2022 Dala
 • 9 apr.: Neerbeek 2 – RKUVC 2: 1-4 (0-2)
  Heerlijk voetbalweer was het afgelopen zondagochtend. RKUVC2 maakte een korte trip naar Neerbeek. Wederom, zoals de laatste weken, gingen Mika T. en Tycho van de JO17 mee. Vorige week speelde RKUVC 2 helaas een nipte verlieswedstrijd tegen Keer 2, er werd met 1-2 verloren.

  RKUVC begon vanaf de eerste minuut aanvallend. Binnen 5 min. was het al raak. Marijn was, met de schoenen van Carl, trefzeker. Vanaf links kreeg hij de bal aangespeeld en kruiste richting doel en jawel meteen binnen, 0-1. RKUVC zette dit spel goed door. Er volgde enkele goede aanvallen en daardoor ook kansen. Maar geen verdere doelpunten. Het spel bleef goed verzorgd. Bij Neerbeek bleef het bij enkele speldenprikken richting onze helft. Maar vanuit het middenveld of anders de verdediging werd steeds de bal veroverd en konden we omschakelen. We bleven aanvallen en dat leidde tot het 2e doelpunt van Marijn, 0-2. Wat een wonderschoenen van Carl waren het toch, of toch nog de klasse van Marijn? Tot aan de rust bleef RKUVC het doel van Neerbeek zoeken. Mooie aanvallen helaas geen doelpunten.

  Rust 0-2

  Carl (met zijn beste schoenen), Tycho en Mika T. kwamen in het veld. Waarmee RKUVC de eerste helft eindigde, gingen ze de 2e helft verder. Aanvallen en kansen creëren. Een wisselpass van links naar rechts via Marijn naar Carl. Deze ging naar achterlijn en zette voor op Roel. Deze kon binnenschieten, 0-3. RKUVC bleef doorgaan, kans na kans. Kopballen, omhalen, afstandsschoten, geplaatste schoten alles kwam voorbij, maar doelpunten......... Vooral gunde de supporters langs de lijn Carl een doelpunt, maar zijn trefzekere schoenen had Marijn aan. Het lukte hem telkens niet.
  Dit aanvalsspel van RKUVC ging door tot 5 min. voor het einde. Toen pas het eerste wapenfeit van Neerbeek. Al was het discutabel, maar Neerbeek kreeg op links een vrije trap. Noa bokste de bal weg, helaas werd vervolgens de bal bij de paal alsnog erin gefrommeld. Meteen daarna Roel die een bal naast wist te schieten, hetgeen van de zijlijn lastiger leek dan de bal erin te schieten. Het slotakkoord was van de jongste speler op het veld, Mika T. maakte van buiten de 16 een fraai doelpunt, 1-4. Jammer voor Carl, maar de tijd was op, voor hem geen doelpunt meer. Gelukkig vatte hij de lol van velen goed op.

  De jonge spelers lieten wederom zien met dit 2e elftal goed mee te kunnen draaien. Mooi om te zien. Complimenten aan het hele team.