• Einde Najaarsseizoen

  19 dec 2021 Fred
 • De laatste 3 wedstrijden van het najaarsseizoen
  Met wisselend succes

  De eerste van deze drie wedstrijden was de uitwedstrijd tegen v.v. Sittard. Voorafgaand aan deze wedstrijd werden onze meiden door de Sinterklaas-moeders van onze speelsters getrakteerd op een mooi zwart voetbal-shirt met in het roze het logo van RKUVC en achterop de naam van de speelster. Moeders, dankjewel voor dit mooie sinterklaascadeau.

  Ons spel was niet van het niveau wat we van onze dames gewend zijn. Er werd erg rommelig gespeeld met veel balverlies. De ruststand was daarom ook 0-0. De tweede helft ging iets voortvarender. Dit resulteerde tot een goal van Sofie (0-1). Tot 10 minuten voor het einde kon de 0-1 gehouden worden en toen zakte het spel van onze meiden helemaal in. In de resterende 10 minuten wist v.v. Sittard 4 keer te scoren en verloren we deze wedstrijd met 4-1.

  De week erop speelden we thuis tegen Leonidas een team wat voor ons altijd lastig is om tegen te spelen. De teams waren zoals altijd erg aan elkaar gewaagd. Aan beide kanten werden een aantal kansen gemist, zodat we met een 0-0 stand de rust in gingen. De tweede helft gaf het zelfde beeld, met uitzondering dat Kyra J. wel een aanval om kon zetten in een goal (1-0) wat ook meteen de eindstand was. Wat opviel waren de blessures tijdens deze wedstrijd. Lindsay, Sofie en Fenne konden de wedstrijd hierdoor niet uitspelen.

  De laatste wedstrijd voor de winterstop speelden we in Brunssum tegen de Leeuw. Het gebeurd wel eens dat de thuisscheidsrechter lichtelijk in het voordeel fluit van de thuisclub, maar deze scheids spande echt de kroon. Maar goed, de wedstrijd.
  De eerste helft speelden onze meiden niet goed. Het eerste tegendoelpunt kwam uit een goed genomen vrije trap die langs de muur, onhoudbaar voor Britt, in het doel belande. Uit een corner kwam de tweede tegengoal. En de derde tegengoal viel uit een buitenspel situatie, waar niet voor gefloten werd. We gingen dus met een 3-0 achterstand de rust in.
  Na de rust lieten onze meiden meteen zien wat ze konden. Binnen 2 minuten viel de 3-1 uit een mooie aanval van Kyra, die het overzicht behield en de bal naar Maisie passde. Maisie schoot de bal onhoudbaar strak de goal in. 3 minuten later ging Kyra er weer met de bal vandoor. Zie liep alleen op het doel af. Ook dit keer hield ze de rust en schoot ze de bal langs de keeper, 3-2. De rest van de wedstrijd stond alleen maar in het teken om minimaal een gelijkspel te behalen. Het werd steeds onaangenamer op het veld, zelfs tot onder de ogen van de scheids natrappen, waar hij ook niet op reageerde. Onze meiden lieten zich hierdoor amper van de wijs brengen en bleven op zoek naar de gelijkmaker. Twee minuten voor het einde bemachtigde Bo de bal, ging daarmee door tot de achterlijn en gaf die perfect voor op de meegelopen Fenne, die hem lekker intikte. Het gejuich van onze speelsters, de leiders en het meegereisde publiek werd verstomd door de onbegrijpelijke beslissing van de scheids, buitenspel. Kort daarop werd er afgefloten. Zwaar teleurgesteld over de uitslag, maar zeer tevreden over het spel van de tweede helft gingen we van het veld.

  We hebben nu de winterstop. We kunnen terug kijken op een fantastische najaarscompetitie. Onze meiden hebben lang om het kampioenschap meegevochten en zijn uitstekend 3e geworden. Wij leiders zijn geweldig trots op alle meiden met wat ze deze seizoenshelft bereikt hebben. We hebben hele goede wedstrijden en mooie goals gezien. Van de strijd en de wil om te winnen konden we alleen maar genieten. Met dit in het achterhoofd gaan we straks met vertrouwen het voorjaarsseizoen in.