• Engelse week

  14 nov 2021 Fred
 • Engelse week:
  Zaterdag 06 november RKUVC MO15 - v.v. Schaesberg 0-1
  Woensdag 10 november RKUVC MO15 - RKHSV MO15 6-0
  Zaterdag 13 november RKHSV MO15 - RKUVC MO15 0-5

  Speelsters:
  Keeper: Britt
  Verdediging: Lindsay (C), Eef, Fleur P., Sofie
  Middenveld: Amy C., Maisie, Yana, Amy M.
  Voorhoede: Kyra J., Fenne, Kimberley, Fleur v. W.
  Geblesseerd: Kira N., Souha

  Afgelopen week moesten onze meiden drie wedstrijden in acht dagen spelen, een zogenaamde Engelse week. De eerste wedstrijd was vorige week zaterdag tegen Schaesberg en dit was meteen de miste van de drie. Onze meiden had het overgrote merendeel van de wedstrijd balbezit, maar waren niet bij machte de kansen die ontstonden te verzilveren. Twee keer alleen voor de keeper, twee keer de bal op de paal en een keer de bal op de lat, de bal wilde er gewoon niet in. Met nog 5 minuten te spelen hadden wij leiders ons er al bij neergelegd dat het een 0-0 gelijkspel zou worden. Totdat Schaesberg in de slotminuten uit één van hun spaarzame aanvallen toch wisten te scoren. We verloren deze wedstrijd met een teleurstellende 0-1.

  Tijdens deze wedstrijd kwam een speelster van Schaesberg zo ongelukkig ten val, dat ze per ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Later in de middag kregen we van haar trainster te horen dat ze na verschillende onderzoeken weer naar huis mocht. Gelukkig viel het allemaal mee. Een speelster en 2 leiders van ons team zijn de maandag daarop naar Schaesberg gegaan, om namens ons team een grote kaart en een zoet presentje voor haar af te geven, als ruggesteuntje voor haar herstel.

  De woensdag daarna speelden we ‘s-avonds, in de barre kou, de inhaalwedstrijd tegen RKHSV. Ook in deze wedstrijd waren we veel meer aan de bal dan de tegenstander, maar het grote verschil met de wedstrijd tegen Schaesberg was, dat onze meiden nu wel wisten te scoren. In de eerste helft scoorden we 4 keer en in de tweede helft wisten onze meiden nog eens 2 keer te scoren. De doelpuntenmakers waren Maisie 2x, Kyra 2x, Fenne en Amy.

  Afgelopen zaterdag speelden we weer tegen RKHSV, maar dit keer uit in Heugem. Het was in de eerste helft een rommelige wedstrijd met veel onnodig balverlies, waarbij de kansen, die er toch nog kwamen, weer niet konden worden afgemaakt. Gefrustreerd en teleurgesteld gingen we de rust in. Na de limonade en een goede peptalk gingen onze meiden gemotiveerd voor de tweede helft het veld op. De eerste 10 minuten was het nog wat zoeken, maar daarna werd er veel beter samengespeeld. Het begon te draaien en er werd ook weer voor elkaar gewerkt. Passes kwamen aan, er werd gecombineerd, gaten werden dicht gelopen en als de tegenstander de bal had werd er gelijk druk gezet. Dit veel betere spel dan in de 1e helft resulteerde gelukkig ook in doelpunten. Er werd 5 keer gescoord. Blij en trots op deze overwinning gingen we met de drie punten terug naar Ulestraten. De doelpuntenmakers waren dit keer Maisie 2x, Kyra, Bo en Yana.

  Onze meiden staan in de stand van de competitie nu met een gelijk aantal punten samen met Groene Ster en Schaesberg bovenaan. Groene Ster heeft alleen een aantal wedstrijden minder gespeeld en Schaesberg heeft een beter doelsaldo, maar het is nog steeds spannend aan de top.