• FC Roerdalen MO15 - RKUVC MO15

  10 apr 2022 Fred
 • FC Roerdalen MO15 - RKUVC MO15
  Uitslag 0-4 (0-2)

  Speelsters: Britt, Lindsay (C), Eef, Fleur P., Yana, Sofie, Maisie, Amy M., Fleur v. W., Bo, Kyra J., Fenne.
  Geblesseerd: Kyra N. en Kimberley, Ziek: Amy C., Ramadan: Souha
  Grensrechter: Jack
  Leiders/coaches: Vero, John en Fred.

  Afgelopen zaterdag moesten we helemaal naar Melick afreizen voor de uitwedstrijd tegen de dames van FC Roerdalen. We speelden op het hoofdveld, wat die naam eigenlijk niet zou mogen dragen. Het veld was zeker niet beter als ons trainingsveld 4. Onze speelsters hadden hier veel last van, opstuitende ballen en een aantal omgeknikte enkels.

  De wedstrijd begon voortvarend. Meteen vanaf het eerste fluitsignaal werd door onze meiden de aanval gezocht. Al in de 3e minuut omspeelde Fenne de verdediging en behield ze het overzicht. Met een pass op Kyra J. werd het doel al heel vroeg in de wedstrijd gevonden (1-0). Kort daarna kreeg Fleur v. W. een kans om te scoren, maar de bal ging net over. Hoewel het spel voor het overgrote deel op de helft van Roerdalen afspeelde duurde het lang dat er door ons weer gescoord werd. Dat kwam niet omdat Roerdalen zo goed verdedigde, maar omdat bij ons de samenhang totaal miste. De zaken waar we in de trainingen zo vaak op oefenen was in het spel niet terug te zien. In de 32e minuut kregen we een hoekschop vanaf de linkerkant. Fleur P. draaide de bal mooi voor de goal, waardoor Maisie de bal over de doellijn kon tikken (2-0). Dit was ook meteen de ruststand. Ontevreden over ons spel gingen we voor de ranja en een motivatiespeech naar de kleedkamer.

  In de tweede helft werd er wel meer strijd getoond en kreeg Roerdalen nog minder tijd en ruimte om een aanval op te zetten. En als ze al een keer, door de lange bal te spelen, er doorheen probeerden te komen stonden Eef, Fleur P. en Sofie, aangestuurd door Lindsay, klaar om de bal weer naar de helft van Roerdalen terug te sturen. Daardoor had Britt ook deze wedstrijd niet zo veel te doen, maar de spaarzame ballen die in haar buurt kwamen, waren voor haar en hield ze de nul vast. In de 41e minuut werd door Yana de bal in de vrije ruimte ingegooid. Maisie kwam daardoor vrij in het 16 meter gebied en schoot de bal langs de keeper (3-0). Het was een kopie van één van de goals tegen Krijtland. Kort daarna werd Sofie uit voorzorg gewisseld. Ze kreeg weer wat last van een oude blessure. Haar positie werd door Amy M. overgenomen. Vol overgave en hard werkend zorgde Amy ervoor dat niemand haar voorbij kwam. Klasse gedaan Amy. In de 45e minuut kregen wij, net voorbij de middellijn nog een vrije trap. Lindsay schoot de bal perfect op maat naar Kyra J. Zij schoof de bal door naar de meegelopen Bo. Bo maakte deze kans cool af door de bal onhoudbaar in de vrije hoek te schieten (0-4).

  Het was geen beste wedstrijd maar we namen de volle drie punten weer mee naar Ulestraten. Zonder puntverlies staan we nu op de 2e plaats, doordat we op doelsaldo zijn ingehaald door Groene Ster. Zij hebben evenveel punten als wij, 6 wedstrijden gespeeld 18 punten. Komende 2 weken hebben we geen wedstrijden, dus veel tijd om te trainen en ons goed voor te bereiden op de komende belangrijke wedstrijden.