• RKUVC werd benaderd door leden van VV Born met de vraag of wij aandacht willen schenken aan een bijzondere crowdfundingsactie voor de 13-jarige Daan. Hij lijdt aan de zeldzame aandoening CCI/AAI; een structurele instabiliteit van het gewricht dat de schedel en nek met elkaar verbindt.

  Daan was een sportieve, muzikale jongen. Tot twee jaar geleden. Hij werd ziek en het werd van kwaad tot erger. Op dit moment ligt hij meer dan 23 uur per dag plat in bed. Naast de ernstige vermoeidheid in zijn lichaam heeft hij last van o.a. hoofdpijn, nekpijn, prikkels, harde geluiden, weinig concentratie, trillende spieren, moeite met slikken, wazig zicht, weinig focus en gebrek aan energie. De spierkracht in zijn lichaam neemt af en de neurologische klachten nemen toe. Zijn wereld is klein en staat stil.

  Zijn enige hoop is een operatie in Barcelona, die gepland staat in het eerste kwartaal van 2021. Om de operatie te financieren is er € 130.000,- nodig. Een enorm bedrag, maar er is goede hoop dat de kwaliteit van leven van Daan na de operatie een stuk beter wordt.

  Om het benodigde geld bij elkaar te krijgen, is men een crowdfundingsactie gestart. De vraag aan RKUVC was om hier bekendheid aan te geven. Dat doen wij natuurlijk graag. 

  Laten we hopen dat er genoeg geld bij elkaar wordt ingezameld, zodat Daan dit voorjaar geopereerd kan worden.

  Je kunt rechtstreeks doneren via de website SAMENVOORDAAN

  Je kunt ook dit filmpje bekijken om te ervaren hoe hoog de nood is.