• Krijtland MO15 - RKUVC MO15

  27 mrt 2022 Fred
 • Krijtland MO15 - RKUVC MO15
  Uitslag 1-2 (0-0)

  Speelsters: Britt, Lindsay (C), Eef, Fleur P., Amy C. Yana, Sofie, Maisie, Amy M., Fleur v. W., Bo, Kyra J., Fenne, Souha.
  Geblesseerd: Kyra N. en Kimberley
  Grensrechter: Roger
  Leiders/coaches: John, Jack en Fred

  Afgelopen zaterdag hadden we de uitwedstrijd in Gulpen, tegen de dames van Krijtland. Op papier zou een overwinning mogelijk moeten zijn. Het was weer lekker voetbalweer, goede temperatuur met de zon erbij. We speelden op kunstgras, niet onze favoriete ondergrond. De aftrap zou om 13:15 uur zijn, maar omdat de Scheidsrechter nog even wat wilde eten, begonnen we een kwartiertje later.

  We wilde deze wedstrijd gebruiken om ons doelsaldo wat op te vijzelen. Het doelsaldo kan aan het eind van de competitie nog wel eens belangrijk worden. Maar dat viel tegen. De eerste helft speelden onze meiden te rommelig. Er werden geen echte kansen gecreƫerd. Een aantal losse schoten op de goal van de tegenstander die geen doel troffen. Ruststand was dan ook 0-0.

  De tweede helft begon goed. Meteen na de aftrap scoorde Fenne binnen 30 seconden de 0-1. Onze meiden bleven aandringen. Het voetbalspel zag er ook veel beter uit dan in de eerste helft. Er werd meer de combinatie gezocht en de driehoekjes lukten ook veel beter. In de 43ste minuut schoot Fenne nog een keer op de goal, maar de bal ging jammer genoeg op de paal. In de 47ste minuut gooide Eef bij een ingooi de bal in de vrije ruimte, waar Maisie goed op anticipeerde. Ze ging alleen het 16 metergebied in maakte het koel af en scoorde de 0-2. Daarna ging Krijtland het nog een keer proberen om de aansluitingstreffer te scoren. In de 50ste minuut werd het wat chaotisch voor ons strafschopgebied. Onze meiden kregen de bal niet weg en door verschillende klutsen rolde de bal over onze doellijn 1-2. Dit was ook de eindstand.

  Weer een wedstrijd gewonnen en onze meiden staan nog steeds ongeslagen boven aan. De volgende wedstrijd is komende zaterdag om 11:30 uur weer thuis. Dan moeten we tegen Leonidas uit Maastricht.