• Langeberg MO17 - RKUVC MO17

  29 jan 2023 Fred
 • Langeberg MO17 – RKUVC MO17
  Eindstand 0-6 (ruststand 0-4)
  Geblesseerd Bo en Kimberley.

  Na een korte winterstop stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Langeberg op het programma. De eerste wedstrijd tegen Leonidas was wegens de sneeuwval afgelast. Dit was niet de eerste keer dat we tegen Langeberg speelden. De vorige keer stonden we met 0-2 voor, maar verspeelden we de winst en verloren we de wedstrijd alsnog met 3-2. Dit zou onze meiden niet nog eens gebeuren en dat was vanaf de aftrap meteen te zien.

  Er werd in een hoog tempo gespeeld. Bij balverlies werd meteen druk op de tegenstander gezet, zodat onze meiden de bal weer snel heroverden en overgingen tot de aanval. Door deze druk raakten de verdedigsters van Langeberg in paniek en maakte één van hun al in de 7e minuut met beide handen een handsbal in het strafschopgebied, penalty.

  Onze aanvoerster Lindsay eiste de bal op. Na een korte aanloop stuurde ze de keepster naar de linker hoek en schoot ze de bal geplaatst door het midden van de goal, 0-1.

  Het spelbeeld bleef hetzelfde, hoog tempo, mooie combinaties, het strakke dekken, onderscheppen van passes van de tegenstander en ze daardoor geen ruimte geven om een aanval op te kunnen bouwen. Dit goede spel resulteerde er in dat Maisie over links een aanval kon opzetten. In een lange rush naar de goal stond ze alleen voor de keeper en maakte met een geplaatst schot in de 13e minuut de 2-0.

  Af en toe probeerde Langeberg toch wat terug te doen, maar strandde hun aanvallen door het uitstekende verdedigen van Sofie, Lindsey en Eef, die de beste speelster van Langeberg volledig in haar zak had. Onze keeper Britt had hierdoor niet echt veel te doen. Dreigde door het geven van de lange bal toch een doorbraak, dan kwam Britt tot de rand van het 16 metergebied uit om daar de bal te onderscheppen.

  In de 30e minuut kwam Fleur P. in het veld en maakte haar eerste minuten nadat ze haar pols gebroken had en hieraan geopereerd is. Fijn dat je er weer bij bent Fleur.

  Door het goede combinatiespel tussen Amy M., Fenne en Kyra werd Kyra over rechts naar voren gestuurd en bracht ze de bal voor in het doelgebied. De keepster wilde de bal onderscheppen maar liet deze los. Daneé reageerde hier adequaat op en maakte in de 40e minuut met haar aller eerste goal de 0-3. Gefeliciteerd Daneé, hopelijk volgen er nog meer.

  In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Maisie de bal weer mee en stond ze wederom weer alleen voor de keeper. Ook nu bleef ze koel en maakte ze de 0-4. Er werd meteen afgefloten voor de rust.

  De 2e helft werd begon zoals de 1e helft geëindigd was. Meteen druk op de tegenstander. Kyra kreeg aan de rechter kant van het strafschopgebied de bal en lobde de bal over de verdediging en de keeper in de goal, 0-5. Daarna werd er wat behoudender gespeeld. Het tempo ging wat omlaag, maar onze meiden bleven het spel domineren. Er ontstonden kansen, maar die gingen op de paal of net naast. Langeberg dreigde ook nog een kans te krijgen. Een speelster reageerde op een lange bal en ging alleen op Britt af. Maar door het snelle loopvermogen van Yana werd ze achterhaald en door Yana gestopt voordat ze echt gevaarlijk kon worden.

  De laatste goal was weer voor Maisie. Door een fout van de keepster en de verdediging kon ze de bal bij de uittrap op de 16 meterlijn onderscheppen en maakte ze het koelbloedig met een goal af. 0-6 en de Hattrick in the pocket.

  Ook Veerle, Neva, Fleur van W. en Amy C. speelden een gedegen wedstrijd. Het hele elftal speelde met de wil om te winnen en waren bereid om voor elkaar te werken. De trainers zijn trots op wat onze meiden hebben laten zien.