• RKHSV Intratuin JO8 Toernooi: RKUVC JO8-1: 1e Plaats & RKUVC JO8-2: 4e Plaats

  3 jun 2024
 • Afgelopen zondag stond het laatste toernooi bij RKHSV Heugem op het programma.
  Dit toernoooi is altijd goed geregeld, met de wedstrijdjes lekker kort achter elkaar. Dit jaar hadden we ons met allebei de teams ingeschreven maar konden we uiteindelijk maar met 10 spelers afreizen naar Maastricht. Dit bracht een hele puzzel met zich mee, maar met hulp van Owen Kreemers van JO-7 en doordat de spelers van JO8-1 onze vrienden van JO8-2 deden uithelpen hebben we toch met twee teams kunnen deelnemen. Dit hield wel in dat we alle wedstrijden achter elkaar moesten spelen, maar wat hebben ze het goed gedaan!

  We waren allebei in een verschillende poule ingedeeld, waarin we 3 wedstrijden speelden.

  RKUVC JO8-1 – De Ster JO8-2: 2-0 Jekerdal JO8-4 – RKUVC JO8-2: 1-1
  Daalhof JO8-2 – RKUVC JO8-1: 0-9 RKUVC JO8-2 – Leonidas Wolder JO8-1: 2-1
  Leonidas Wolder JO8-2 – RKUVC JO8-1: 2-0 Daalhof JO8-3 – RKUVC JO8-2: 0-1

  Na deze spannende poulewedstrijden bleek dat RKUVC JO8-1 op een 2e plek in de poule was geeindigd met 6 punten, en RKUVC JO8-2 Poulewinnaar was met 7 punten.
  Dit betekende echter ook dat we in de kruisfinales tegenelkaar moesten spelen. Aangezien we maar 10 spelers tot onze beschikking hadden werd er dan ook 5 tegen 5 gevoetbald. RKUVC JO8-1 won deze wedstrijd, maar complimenten voor alle spelertjes voor hun inzet!
  De andere kruisfinale ging ook tussen twee teams van dezelfde club en wel Leonidas Wolder.

  Zo werd de wedstrijd voor de 3e en 4e plaatst een wedstrijd tussen Leonidas Wolder JO8-2 – RKUVC JO8-2. Leonidas komt snel op 1-0 voor, maar UVC gaf niet op.
  Het was een spannende wedstrijd, en UVC maakte via Jeanke dan ook verdiend 1-1.
  Het spel ging op en neer en helaas maakte Leonidas erna snel 2-1 en 3-1. Door goed samenspel en een goede inzet kregen we nog enkele kansen maar helaas zat er geen doelpunt meer in voor ons en verloren we met 3-1. Hierdoor eindigde werd RKUVC JO8-2 na een goed toernooi op een verdiende 4e plek. Heel goed gedaan!

  Daarna was het tijd voor de finale: Leonidas Wolder JO8-1 – RKUVC JO8-1.
  Al snel bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Er waren kansen volop voor UVC, maar de bal wilde er niet echt in. Totdat Ben aan de bal kwam en met een goed schot het netje liet bollen. Leonidas werd sterker, maar Ashley keepte een bere-partij. Helaas viel vlak voor tijd
  de 1-1. Normaal een verdiende uitslag bij een wedstrijd tussen twee sterke gelijkwaardige teams, echter betrof het hier een Finale en moesten penalies bepalen wie de winnaar werd.
  Penalties zijn altijd een loterij en de spelers op het hart gedrukt dat ze zich goed moesten concentreren en in een hoekje plaatsen. Dan zouden we na 5 penalties wel zien wie de winnaar was.
  UVC maakte via Milan, Ben, Dex en Wes geen fout, en door de twee missers van Leonidas hoefde Timo de 5e penaltie niet eens meer te nemen en wonnen we de Penalties met 4-2! RKUVC JO8-1 WINNAAR VAN HET JO8 RKHSV Intratuin Toernooi 2024!

  De doelpunten vandaag werden gescoord door:
  Timo 3x, Dex 4x, Ben 11x, Wes 3x, Milan 2x en Jeanke 1x

  We speelden met:
  Ashley, Ben, Milan, Timo, Dex, Christian-Alexander, Wes, Jeanke, Kaely en Owen.

  Al met al een hele mooie afsluiting van een goed seizoen.
  We begonnen met 1 team en 10 spelers en zijn al snel met 17 spelers en twee teams aan de competitie gaan deelnemen.
  Alle spelers zijn heel erg goed vooruitgegaan en hebben mooie stappen gemaakt!
  3x (fase)-Kampioen, 2x toernooi winst, dat zijn uitslagen waar de trainers trots op zijn en we mogen dan ook spreken van een geslaagd seizoen.
  Nu is er even geen voetbal meer en zien we ons het volgende seizoen bij JO9.
  Fijne vakantie.