• Helaas mogen er al heel lang geen competitiewedstrijden meer worden gespeeld. En alleen maar trainen zonder uitzicht op een ‘echte’ wedstrijd was best wel even wennen. Toch durf ik te stellen dat de jeugdafdeling van onze voetbalclub zich aardig goed door deze corona-tijd heen slaat. Veel jeugdleiders proberen er het beste van te maken door de kinderen toch zoveel mogelijk de velden op te krijgen.
    Namens de o14 kan ik zeggen dat we misschien zelfs wel vaker hebben getraind dan in andere jaren. Eigenlijk de hele winter door, tot soms wel 3 keer per week.

    Ook worden er geregeld onderlinge wedstrijden en toernooivormen opgezet met de ons ‘omringende’ teams. Zo heeft er op 27 februari jl. al voor de derde keer een onderling toernooi plaatsgevonden waarbij er circa 30 spelers van o14-o15-o19 verdeeld werden over 4 teams, die vervolgens een leuk toernooi konden afwerken. Voor de mannen van ons team een leuke en leerzame ervaring, al viel het fysiek niet altijd mee tegen die echt grote mannen!

    Afgelopen zaterdag werd dezelfde formule toegepast en stonden er zelfs 40 kinderen van o13-o14-Mo15 op het veld voor een heus mini-EK. Met deelname van de ons omringende landen, uiteraard met de juiste kleur shirt. Zo kregen we o.a derby’s tussen Les Bleus en de Rode Duivels en stond de klassieker Nederland-Duitsland op het programma. Het waren in totaal 14 leuke, spannende wedstrijdjes die eigenlijk zonder uitzondering erg gelijk opgingen. Met als apotheose een finale die met 1-0 gewonnen werd door.....u raadt het al. Aan alle mede-jeugdleiders: bedankt voor de prettige samenwerking in de afgelopen maanden!