• RKUVC MO15 - SC de Leeuwen MO15 4-1

  13 mrt 2022 Fred
 • RKUVC MO15 - SC de Leeuwen MO15
  Uitslag 4-1 (0-0)

  Speelsters: Britt, Lindsay (C), Eef, Fleur P., Amy C. Yana, Maisie, Amy M., Fleur v. W., Puck, Sofie, Kyra J., Fenne.
  Geblesseerd: Kyra N. en Kimberley Ziek: Bo Afwezig: Souha
  Scheidsrechter: Jack, Grensrechter: Roger
  Leiders/coaches: John, Vero en Fred

  Zaterdag was het een heerlijk weer om te voetballen, goede temperatuur met het zonnetje erbij. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen SC de Leeuwen uit Roermond. Het was de eerste keer dat we tegen dit team moesten spelen. Na de twee overwinningen van de afgelopen wedstrijden wilden we deze lijn natuurlijk doorzetten en onze koppositie handhaven.

  Omdat we door de blessure van Kim en de langdurige blessure van Kyra N., waar we allemaal op hopen dat ze zich hiervan snel gaat herstellen, de voorzichtig opbouw na het herstel van Sofie, de zieke Bo en de afwezigheid van Souha, krap in de wissels zaten, konden we gelukkig weer rekenen op Puck die ons team versterkte. Hierdoor kwam ook een verschuiving in de kantine dienst. Sally was bereid om de kantinedienst van Puck over te nemen, waardoor Puck met ons mee kon spelen. Dames dank hiervoor. Het is mooi hoe we samen ons meidenteam ondersteunen.

  De wedstrijd:
  De eerste helft hadden onze meiden het veld overwicht. Het spel speelde zich eigenlijk alleen maar af op de helft van de Leeuwen. Doordat onze voorhoede zo gedreven was om te scoren werd er niet op buitenspel gelet en werden een aantal goede scoringskansen afgefloten. Lindsay kreeg nog de kans om uit een vrije schop, net buiten het strafschopgebied, te scoren. De bal krulde mooi over de opgestelde muur, maar belande op de lat. We hadden kansen genoeg om te scoren, maar het bleef tot de rust 0-0.

  Na de ranja en een donderspeech begonnen we aan de tweede helft. Binnen 1 minuut na de aftrap scoorden Maisie na een lange rush de 1-0 en de ban was gebroken. De 2-0 viel kort daarna. Maisie viel over de linkerkant aan. Kyra J. liep over de as van het veld met haar mee. Maisie gaf een perfecte breedte pass op Kyra, die cool de bal naar binnen schoof. Yana zag dat de keeper van SC de Leeuwen iets te ver voor haar goal stond en schoot de bal vanaf 20 meter onder de lat (3-0). Uit een rommel goal, waar we de bal niet uit het strafschopgebied kregen scoorde SC de Leeuwen hun eretreffer. Kyra J. Maakte dit weer goed door de 4-1 te scoren, wat meteen de eindstand was. Een hele mooie overwinning met een perfecte 2e helft, waardoor onze meiden de koppositie, 3 gespeelde wedstrijden 9 punten, in handen houden.