• RKUVC MO15 - Scharn MO15 8-1

  20 mrt 2022 Fred
 • RKUVC MO15 - Scharn MO15
  Uitslag 8-1 (4-0)

  Speelsters: Chelsey, Lindsay (C), Eef, Fleur P., Amy C. Yana, Maisie, Amy M., Fleur v. W., Bo, Kyra J., Fenne, Souha.
  Geblesseerd: Kyra N. en Kimberley Afwezig: Britt, Sofie
  Scheidsrechter: Jack, Grensrechter: Roger
  Leiders/coaches: John, Vero en Fred

  Afgelopen zaterdag hadden we weer een thuiswedstrijd, dit keer tegen de dames van Scharn uit Maastricht. Op papier zou dit niet de moeilijkste wedstrijd moeten zijn, maar het moest eerst nog wel gespeeld worden. Het weer was lekker om te voetballen, goede temperatuur, zonnetje maar wel, wat voor ons nadelig bleek, een harde wind. Omdat onze keeper Britt dit keer niet mee kon spelen, was Chelsey bereidt om een keer bij ons onder de lat te staan. Chelsey hartelijk dank voor je hulp en het goede keeperswerk.

  Onze dames gingen vanaf de aftrap meteen over tot de aanval. In de eerste minuten waren er al kansen om te scoren. In de 4e minuut schoot Kyra op de goal die de keeper nog kon keren, maar Fenne zette door en maakte daarmee de 1-0. Meteen na de aftrap van Scharn veroverde Maisie de bal en scoorde in de 5e minuut de 2-0. Het spel werd daarna wat rommelig, hoewel Scharn nauwelijks over de middellijn kwam. En als dat wel een keer gebeurde stond Chelsey klaar om de aanval af te stoppen. In de 17e minuut veroverde Bo de bal en schoot een lange bal naar Amy M. Toen Amy de bal onder controle kreeg passeerde ze de keeper en maakte ze de 3-0. In de 37e minuut volgde een goal uit het boekje, waar we vaak op getraind hebben. Kyra J. ging over rechts met de bal naar de achterlijn en speelde hem goed terug op Maisie, die over de as met haar meegelopen was. Maisie maakte deze voorzet perfect af en scoorde de 4-0. Hierop volgde meteen de rust.

  De tweede helft gaf het zelfde spelbeeld. Onze meiden lieten het nog steeds nauwelijks toe dat Scharn over de middellijn kwam. Onze verdediging stond bij die middellijn klaar om de dames van Scharn vroeg op te vangen. In de 45e minuut scoorde Maisie de 5-0. Het was bijna een kopie van de eerste goal. Kyra J. schoot op de keeper en nu kon Maisie de bal in tweede instantie scoren. Kyra J. scoorde in de 48ste minuut, na een mooie steekpass van Fleur v. W, ook haar goal 6-0. In de 55ste minuut deed Maisie iets wat ze niet vaak deed en wat nu blijkt wat ze vaker zou moeten doen. Vanaf een meter of 20 haalde ze uit richting het doel en de bal vloog er onhoudbaar in 7-0. In de 63ste minuut dacht een speelster van Scharn, dat kan ik ook. Ze schoot vanuit het niets de bal richting de goal. De bal werd door de harde wind gedragen en vloog net buiten het bereik van Chelsey in onze goal 7-1. Maisie maakte in de laatste minuut nog de 8-1.

  Deze overwinning is goed voor het doelsaldo. Ook staan we nog steeds bovenaan en dat willen we natuurlijk zo houden. Onze volgende wedstrijd is komende zaterdag in Gulpen tegen de meiden van Krijtland.