• RKUVC MO15 - v.v. Sittard MO15

  18 sep 2021 Fred
 • Vandaag was het dan eindelijk zover. Na het Henk Kuypers Jeugdtoernooi en de bekerwedstijd, speelden we onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, tegen v.v. Sittard. De dames waren allemaal op en top geconcentreerd omdat we tegen dit team nog wat goed te maken hadden. We hadden namelijk vorige week in het beker onterecht met 2-1 van hen verloren. Vandaag ging dat zeker niet gebeuren.

  De dames begonnen meteen zeer sterk aan de wedstrijd, hierdoor kon Amy M. vanaf de 16 meter, met een mooi schot op goal, de 1-0 inschieten. Daarna ging Kyra J. op sensatie uit en scoorde de 2-0, wat ook de ruststand was.

  Na de ranja had Sittard iets meer hoop gekregen en probeerde een aantal keer een aanval op te zetten. Dit liet onze achterhoede natuurlijk niet toe. Deze aanvallen werden door onze verdediging resoluut afgeslagen en stond onze keepster Britt haar mannetje om de 0 vast te houden.

  Na een paar minuten namen onze dames het heft weer in eigen hand en speelden ze Sittard volledig uit elkaar. We gingen opnieuw over tot de aanval en de volgende kans werd mooi afgewerkt door Puck 3-0. Onze dames waren nog niet klaar met scoren. Kyra J. maakte met haar 2e goal de 4-0 en alsof dat nog niet genoeg was scoorde Maisie ook nog eens de 5-0.

  Dames gefeliciteerd met deze geweldige overwinning. Een betere seizoensstart hadden we ons niet kunnen wensen. Vandaag hebben we een team gezien dat hard voor elkaar werkte en voor iedere meter vocht. Ga vooral zo door. Wij Leiders/Trainers zijn trots op jullie, met wat jullie vandaag gepresteerd hebben.