• RKUVC MO17 - Geulse Boys MO17

  27 nov 2022 Fred
 • RKUVC MO17 – Geulse Boys MO17 6-1

  Na 3 verloren wedstrijden op rij, werd het hoogste tijd om weer eens een wedstrijd winnend af te sluiten. Afgelopen zaterdag speelden onze meiden thuis Het werd een 9 tegen 9 wedstrijd, op een verkleind veld, omdat de Geulse Boys maar 9 speelsters hebben.

  Onze meiden gingen meteen goed van start. De combinaties en driehoekjes vlogen ons om de oren. Met de drang naar voren viel in de 9e minuut al de 1-0. Maisie kreeg de bal buiten de 16 aangespeeld en zij slalomde om een paar tegenspeelster heen en maakte het met een goed schot af.

  We bleven aanvallen. Dit werd onderbroken door een heel vervelend ongelukje. Fleur P. viel bij de bal aanname achterover en kwam ongelukkig op haar pols terecht. Het zag er meteen niet goed uit en ze werd door de toeschouwers Resi en Barbera naar het ziekenhuis gebracht. De pols bleek gebroken en moest in het gips gezet worden. Fleur, van harte beterschap en een snel herstel.

  Nadat de schrik bij de speelsters weer wat was ingedaald, namen ze de draad weer op. In de 20ste minuut kwam Amy C. aan de bal en dribbelde ze van links richting het 16 meter gebied. Vanaf 20 meter haalde ze met haar sterke linker voet uit en scoorde ze de 2-0.

  Onze dames hadden het merendeel van het spel en waren goed en fanatiek op dreef. In de 33ste minuut verloren wij op de helft van de tegenstander de bal. Maar Amy C. bleef zodanig doorjagen, waardoor de verdedigster zodanig in paniek raakte dat ze de bal te hard en onhoudbaar richting haar eigen keepster schoot. Deze 3e goal kunnen we vanwege de inzet ook op het conto van Amy C. zetten.

  In de 35ste minuut was het Kyra die op de bal aan het jagen was. Ze veroverde de bal en ging door het midden het 16 metergebied in. Met een gericht schot maakte ze de 4-0. Dit was ook de ruststand.

  Na de welverdiende limonade begonnen we aan de 2e helft. Het zeer goede spel kon niet worden voortgezet. Dit resulteerde daarom ook in de 48ste minuut in een tegengoal. Het spel bleef tot de 76e minuut goed in evenwicht, met weinig kansen aan beide kanten. Totdat Maisie de bal kreeg en tot aan de achterlijn kwam. In plaats om de bal voor te geven, zag ze een klein gaatje tussen de keeper en de paal, waar de bal precies tussen paste. 5-1.

  Als je dacht dat Maisie klaar was, had je het mis. Op de rand van het strafschopgebied ontving Maisie nog een keer, op een heel dik randje van buitenspel, de bal in de laatste minuut. Ze ging door het midden op de keeper af en passeerde deze koeltjes. Eindstand 6-1

  Deze ruime overwinning was zeer verdiend, vanwege het goede samenspel van alle meiden, die weer bereid waren de gaten die ontstonden, dicht te lopen en voor elkaar te werken. We gaan ervan dat we dit spelniveau tot de winterstop vast houden.