• RKUVC went the italian way!

  14 sep 2021 PeeBee
 • Na dik een jaar van geen voetbal, was het gisteren eindelijk zover: de wei werd weer geopend en de UVC kalveren draafden al snel weer als vanouds op het veld.
  Het L. Hendriks veteranentoernooi was helaas afgelast vanwege de nog geldende coronaregels, maar een gewone wedstrijd behoorde gelukkig wel tot de mogelijkheden. Het team van RVU werd bereid gevonden om als tegenstander te dienen.
  Of het aan het jaar geen wedstrijden spelen lag, of aan de geplande italiaanse feestavond later die avond, dat weet ik niet, maar UVC kreeg nooit echt vat op de wedstrijd. Er kwamen wel kansen, maar bij sommigen bleek het vizier helemaal dichtgeslibt, waardoor de ballen naast gingen ipv in het doel. En anders was de RVU goalie wel een sta in de weg.
  Onder de rust werden nog 2 spelers van UVC getransfereerd (we hadden toch 8 reservespelers) en daardoor werd RVU warempel nog gevaarlijker. Cris, die normaal zijn knipschaar niet loslaat, dacht dat hij met de bal hetzelfde kon, maar verloor deze jammerlijk in de eigen 5m, waardoor RVU erg gemakkelijk op een 0-1 voorsprong kon komen. UVC probeerde het daarna wel, maar verder dan een kopbal op de kruising van Sjaak, na een sublieme voorzet van de nieuwe aankoop MM (Fien voor intimi), kwamen we niet.
  RVU kwam wel nog een keer tot scoren, nadat Jack Maas (getransfereerd in de rust) de doelpaal trof en de bal weer het veld in kwam. Jorg redde het 2e schot nog uitstekend maar bij de 3e poging van RVU moest hij het antwoord schuldig blijven.
  Dan maar alles zetten op de italiaanse feestavond. Met een lekker italiaans biertje en heerlijke pizza's werd er een zeer gezellige feestavond gebouwd, waarbij ook nog enkele spelers van RVU zijn blijven hangen. Kijk, dat is veteranenvoetbal ten top.
  Organisatie en medeveteranen, bedankt voor eenieders inzet. We zijn weer begonnen!!!!
  Volgende week de derby tegen buurman Schimmert. Helaas kan het stadion van Schimmert maar 2/3e capaciteit inzetten, dus haal je kaarten snel bij de Boerenbond. De 1e 100 kopers van een ticket krijgen er een druppeltje benzine bij, zodat ook het vervoer betaald is.
  Arriverderci amigo's