• Schimmert vets - RKUVC vets

  19 sep 2021 PeeBee
 • Een week na de seizoensopening en de italiaanse feestavond stond de derby tegen Schimmert op het programma. Een wedstrijd om je op te verheugen, nietwaar? Nouuuuu, in dit geval schijnbaar niet. Maar liefst 18! spelers hadden zich, met verschillende redenen, afgemeld voor deze burenstrijd. En zo gingen we met 13 overgebleven spelers naar Schimmert. Gelukkig kwam Marijn Janssen ons nog uithelpen, zodat we toch nog wat te wisselen hadden. Gelukkig hebben we een flinke spelerslijst dus, want menige vereniging heeft niet eens 18 spelers.
  Enfin, voordeel was wel dat er voldoende ruimte in de kleedkamer was.
  Onder een heerlijk zonnetje ging het spel de eerste minuten op en neer. Beide teams kregen kansjes, maar gescoord werd er (nog) niet.
  Dat veranderde na een 25 -tal minuten. Schimmert had een opening gevonden in onze verdediging en scoorden de 1-0, al vlot gevolgd door de 2-0 en de 3-0.
  Ietwat aangeslagen zochten we de thee op. De 2e helft moest en zou het beter gaan.
  Maar helaas, beter ging het niet. Integendeel. Schimmert leek ontketend en ging door met waar ze vlak voor rust mee waren gestopt, nl. scoren.
  En als wij dan eens scoorden (Fien 4-1), dan lag de aanval erna de bal aan onze kant alweer in de goal.
  Een afgeslagen corner later, kwam bij Danny S en die haalde verwoestend uit. Dat betekende de 6-2. Maar ook nu weer scoorde Schimmert snel weer tegen. Zodoende werd een terechte 8-2 nederlaag behaald tegen de buurman.
  Hopelijk volgende week meer animo om erbij te zijn. Dan gaan we de berg af naar Geulsche Boys.