• SJO Krijtland MO15 - RKUVC MO15

  31 okt 2021 Fred
 • Voetbalwedstijd SJO Krijtland - RKUVC MO15
  Eindstand 1-3 Ruststand 0-1

  RKUVC MO15
  Keeperster: Britt
  Verdediging: Sofie, Fleur P., Lindsay (C), Eef
  Middenveld: Amy M., Maisie, Yana, Fenne
  Voorhoede: Kyra J., Kimberley, (Fleur v. W.)

  Afgelopen zaterdag speelden onze meiden de uitwedstrijd tegen SJO Krijtland in Gulpen. Om aansluiting te houden met de kopgroep in de competitie moest ook deze wedstrijd gewonnen worden. Onze meiden gingen voortvarend van start. De ene aanval en scoringskans volgde de andere op, maar de bal wilde de goal niet in. Er stond een harde wind wat invloed op de bal had en het kunstgras hielp ons ook niet mee.

  Na 15 minuten moest Kimberley, vanwege haar blessure, het veld verlaten en debuteerde onze nieuwste aanwinst Fleur van W. na 3 trainingen voor haar allereerste voetbalwedstrijd. In het begin was het een beetje onwennig op het grote veld maar gedurende de wedstrijd vond ze haar rol en stond Fleur goed haar mannetje.

  Het spelbeeld bleef hetzelfde. Onze meiden hadden de overhand, creƫerden veel kansen, maar de bal ging er niet in. Totdat Kyra J. op de verdediging van Krijtland doorjaagde. Een verdedigster raakte daardoor zo in paniek, waardoor ze pardoes de bal in haar eigen goal schoot (0-1). Dit was ook meteen de ruststand.

  Na de rust speelden we met de wind mee. Er werd op het veld goed gecombineerd en beter met elkaar gecommuniceerd. Toch viel de 2e goal door een solo van Maisie, die vanaf het middenveld door de verdediging van Krijtland, al slalommend, alleen voor de keeper kwam te staan en het cool afmaakte (0-2). Yana scoorde, na een mooie combinatie over de linkerflank met Eef, Amy M en Kyra J., met een fantastisch afstandsschot vanaf de 16 meter (0-3). De 0 kon, door weer een uitstekend keepende Britt, jammer genoeg niet gehouden worden. Uit een hoekschop van Krijtland rommelde de bal, zonder tussenkomst van een speelster van Krijtland, in de laatste minuten ongelukkig in ons doel (1-3).

  Onze meiden speelden, zeker in de 2e helft, een goede wedstrijd waarbij Krijtland geen kans had om deze wedstrijd te kunnen winnen. Dit is een goede opmaat naar onze volgende wedstrijd, thuis tegen v.v. Schaesberg, die er natuurlijk op gebrand zijn revanche te nemen op hun 1-3 thuisnederlaag.