• v.v. Schaesberg MO15 - RKUVC MO15

  17 okt 2021 Fred
 • v.v. Schaesberg MO15 – RKUVC MO15
  Eindstand 1-3 (ruststand 1-1)

  Speelsters RKUVC MO15:
  Britt (keepster), Lindsay, Amy M., Yana, Eef, Sofie, Fleur, Maisie, Amy C., Fenne, Kyra J, Kimberley (reserve).

  Nadat we, in het nieuwe shirt, de teamfoto hadden gemaakt togen we naar Landgraaf voor de uitwedstrijd tegen de dames van v.v. Schaesberg. We hadden dit seizoen al twee keer tegen hen gespeeld tijdens het Henk Kuijpers jeugdtoernooi. We hadden toen weinig kans tegen hen en verloren beide wedstrijden.

  Normaal spelen we aanvallend voetbal, maar bij deze wedstrijd leek het ons leiders verstandiger om vanuit de verdediging te spelen en hopend op een paar aanvallen van onze kant. We hadden onze opstelling daarom ook iets bijgesteld, met Yana naar achteren in de verdediging en Fleur iets naar voren als verdedigende middenveldster.

  Met respect voor de tegenstander, maar geloof in eigen kunnen gingen we van start. En wat voor een start. Meteen werd onze eerste aanval door Kyra J. na 1 minuut en 26 seconden omgezet in een goal (0-1). Vanaf dat moment liepen de tegenstanders achter de feiten aan. Door onze compacte verdediging kreeg Schaesberg in het begin weinig kansen en als er een kans kwam, werd deze door onze Keepster Britt gepareerd. Tot de 20ste minuut, toen kreeg Schaesberg toch meer de overhand en maakten ze de gelijkmaker (1-1). Ook in de laatste minuut van de eerste helft hadden ze nog hele goede kans, maar die ging gelukkig op de paal.

  De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Aanvallen van Schaesberg die stuk liepen op onze uitstekend spelende verdediging. Ze raakten er gefrustreerd van. Tot Maisie de bal op het middenveld veroverde en in een solo alleen op de keeper afging, deze ook nog uitkapte, en de bal in het lege doel scoorde (1-2). Vanaf dat moment ging het op en neer en de spanning steeg. Konden we de druk van Schaesberg aan en deze voorsprong vast houden? Onze meiden vochten tot het uiterste en een aantal zaten er al een beetje doorheen, maar ze moesten door. We konden niet wisselen, omdat onze enige wisselspeelster Kimberley vooraf al geblesseerd was en alleen bij hoge noodzaak ingezet zou worden. 5 minuten voor het einde kwam de opluchting. Een verdedigster van Schaesberg maakt op 18 meter voor de goal hands, vrije trap voor ons. Schaesberg bouwde een muurtje en Lindsay pakte resoluut de bal om deze vrije trap te nemen. Lindsay schoot de bal, over het muurtje, onbereikbaar voor de keepster, boven in het net van de goal (1-3). Toen was de wedstrijd gespeeld en werden er van beide kanten in de laatste minuten geen kansen gecreëerd.

  Wat zijn we, als leiders en supporters, ongelofelijk trots op dit team. Dat onze meiden zo hard gewerkt en voor elkaar gevochten hebben, zodat we met dit (onverwachte) resultaat in de zak terug naar Ulestraten reisden.