•      

  Walking Football: lekker in de buitenlucht een balletje trappen

  Bewegen is belangrijk. Ongeacht je leeftijd. Maar bewegen wordt belangrijker naarmate de leeftijd gaat tellen. Blijven bewegen vergroot de kwaliteit van leven, denk hierbij aan mobiliteit en zelfstandigheid. Ook heeft bewegen een overduidelijk positief effect op het onderhoud van de mentale gezondheid. En door samen met anderen te bewegen, levert het ook gezelligheid en leuke contacten op.

  Landelijk wordt er bij steeds meer voetbalverenigingen Walking Football aangeboden. Walking Football, de naam zegt het al: wandelvoetbal, is een aangepaste vorm van voetbal gericht op 55-plussers. Hierbij is rennen niet toegestaan en zijn het veld en de teams kleiner. Lekker buiten bezig en een balletje trappen!

  RKUVC en Bunde Beweegt slaan, als gezamenlijk initiatief vanuit het Sportakkoord van de Gemeente Meerssen,  de handen in elkaar en gaan samen onderzoeken of er behoefte is aan Walking Football in de gemeente Meerssen.

  Hiervoor organiseren we op zaterdag 19 juni om 12.30 uur een brainstormlunch op het sportpark van RKUVC in Ulestraten. Er is bewust gekozen voor een gezellige lunch samen. Bij Walking Football is het sociale aspect heel belangrijk. Onder het genot van een hapje en een drankje willen we graag met geïnteresseerden het gesprek aan gaan. Graag willen we samen met eventuele toekomstige deelnemers de koers gaan bepalen.

  Ben je benieuwd naar Walking Football en wil je er meer over weten, geef je dan op voor de brainstorm-lunch door een mailtje te sturen naar hanneke.philipsen@planet.nl of bel op 06-29026328. Contactpersoon vanuit RKUVC is dhr. Frank van Rooij, info@rkuvc.nl.