• Winteractiviteit JO9

  8 feb 2021
 • 16 Januari gingen de toppers van JO9 onder leiding van de leiders op teambuilding door de bossen rondom Ulestraten.

  Om 10uur werd er vertrokken door de ijzige kou. Uiteraard werd iedereen door de moeders (soms wat te) warm gekleed. Echter hadden de mannen niet de tijd om over koude na te denken. Mutsen en handschoenen werden dan ook vrij snel ingeleverd. Raf bleek maar 1 handschoen bij zich te hebben, terwijl later bleek dat Ezra er 3 bij zich had...!

  Vanuit Groot Berghem werd vertrokken door het bos richting Waterval. Elke boom werd zowat beklommen en elke bevroren plas werd op ruwe wijze aan gort geschopt.

  Voor versnapering onderweg werd uiteraard gezorgd, waarbij het kampioenschap drinkpakje knallen professioneel werd gewonnen door Zep. Onderweg werden een paar moeilijke raadsels opgelost. Vanuit Waterval werd de weg vervolgd richting Raar, hier gingen de mannen als echte soldaten sluipend door de mosterdplanten. Via Raar weer terug door de velden richting het bos waar de ijskoude rivier getrotseerd werd, Mika nam deze opdracht iets te serieus en kwam al zwemmend aan de overkant. Denk dat er niet 1 bij was met nog droge sokken.

  Een grote boom moest het ontgelden en werd ontworteld dankzij Rua met het goede idee van Floris deze in de tuin bij ‘miene pap’ te planten. Levi en Tijs namen deze opdracht serieus en activeerde het hele team deze boom al zingend mee te nemen naar Genzon.

  Uiteindelijk kwamen we 4u later terug in Ulestraten alwaar er heerlijke broodjes Frikandel en kroket op de groep stond te wachten. Na nog even gevoetbald te hebben kwamen alle ouders uiteindelijk iedereen weer ophalen en was het een zeer geslaagde teambuildings dag.

  20 Februari zal deze tocht een vervolg krijgen, hopelijk is dan weer iedereen net zo gemotiveerd. Het was heel gezellig, maar we zullen blij zijn als we weer met zijn alle op de wei staan voor een potje voetbal….